18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Powódź
Kobra45 • 2020-08-18, 23:56
Co zrobić gdy woda wlewa ci się do domu? Otwórz drzwi!
Główna akcja od 2:45

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Arachnid 2020-08-21, 0:25 3
PsikutaBezS napisał/a:

Z elektryką miała racje, ale po co te drzwi otwierać...?

Drzwi otwiera się by zredukować staraty. Przy zamknientych drzwiach i oknach, woda wtargnie do budynku wyrywając je. Na zalany dom napierają tysiące ton wody, co może nawet doprowadzic do uszkodzenia konstrukcji budynku. Zwłaszcza jeśli woda napiera tylko z jednej strony. Jeśli budynej jest już zalany to ciężar wody znajdującej się w środku, w pewnym sensie podpiera sciany od wewnatrz i zmniejasza ryzyko powaznych uszkodzeń.
Zgłoś
mop 2020-08-21, 13:55 6
Arachnid napisał/a:

Drzwi otwiera się by zredukować staraty. Przy zamknientych drzwiach i oknach, woda wtargnie do budynku wyrywając je. Na zalany dom napierają tysiące ton wody, co może nawet doprowadzic do uszkodzenia konstrukcji budynku.

Z ręką na sercu muszę przyznać, że myślałem jak inni. Dopiero Twój komentarz dał mi do myślenia, że rzeczywiście tak może być. Żona pokazała mi zdjęcia od jakiejś jej znajomej, gdzie powyrywało im właśnie okna i drzwi.
Poczytałem i podobno jest tak, że gdy napierająca woda ma do 1m wysokości to osłania się dom żeby nie wdzierała się do środka. Przy wyższym stanie wody powinno się jej dać możliwość swobodnego przepływu, czyli tak jak zrobili bohaterzy filmiku. Choć i tak sądzę że nie zrobili tego świadomie, tylko pod wpływem emocji. Widząc napierającą wodę przez drzwi w swojej "głupocie" myśleli że ona przebiegnie przez korytarz i wyjdzie przeciwnymi drzwiami tak jak w bajkach taran przebiega przez dom gdy mu otworzą drzwi. Tym bardziej że chcieli je później zamknąć

Po co ja to piszę i tak już nikt tego nie przeczyta
Zgłoś
LordVIP 2020-08-21, 14:10
Woda jest pod oknem. Radek otwórz drzwi i powiedz, żeby sobie poszła
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2020-08-22, 11:16
Teraz wiedzą, jak wyglądałaby terakota w kolorze gówna. Może przy okazji zmienią płytki.
Zgłoś
dominator76 2020-08-22, 17:57 1
no i spuścili całą wodę z wioski...
Zgłoś
m.statystyka 2020-08-23, 12:33 1
szczotka od kibla najważniejsza, dobrze że ją odstawił...
Zgłoś
Tuco 2020-09-01, 5:32
sciagaszmajtkidlaruskich napisał/a:

ale ładne ubezpieczenie dostaną, btw. co innego mogli zrobić wy zjeby ?

Z emocji wynika, że ubezpieczenia od zalania raczej nie mieli.

mop napisał/a:

Z ręką na sercu muszę przyznać, że myślałem jak inni. Dopiero Twój komentarz dał mi do myślenia, że rzeczywiście tak może być. Żona pokazała mi zdjęcia od jakiejś jej znajomej, gdzie powyrywało im właśnie okna i drzwi.
Poczytałem i podobno jest tak, że gdy napierająca woda ma do 1m wysokości to osłania się dom żeby nie wdzierała się do środka. Przy wyższym stanie wody powinno się jej dać możliwość swobodnego przepływu, czyli tak jak zrobili bohaterzy filmiku. Choć i tak sądzę że nie zrobili tego świadomie, tylko pod wpływem emocji. Widząc napierającą wodę przez drzwi w swojej "głupocie" myśleli że ona przebiegnie przez korytarz i wyjdzie przeciwnymi drzwiami tak jak w bajkach taran przebiega przez dom gdy mu otworzą drzwi. Tym bardziej że chcieli je później zamknąć
Po co ja to piszę i tak już nikt tego nie przeczyta

Ja przeczytałem. Słusznie zauważyłeś, że pod wpływem emocji nie jest łatwo podejmować najlepszych i jedynie słusznych decyzji. Przeżyłem identyczne sceny w 2014, w niemieckim Tuttlingen i tak się obsrałem, że myślałem, że to mogą być ostatnie minuty życia. Polecam wszystkim takie rzeczy przeżyć.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem