📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:21
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:19
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Bardzo fajne zdjecia, szkoda ze nie sa w ogole podpisane.
Źródło:photochronograph.ru/2013/04/10/varshavskoe-vosstanie/ Swoją drogą ciekawe skąd Ruscy mają tyle zdjęć ?Strona jest po rosyjsku i tam znajdziecie podpisy (jak ktoś nie zna rosyjskiego no to trzeba skorzystać z usługi google translate lub innego programu). Wybaczcie że sam tutaj nie zamieściłem podpisów .
@Vof
Mają z internetu.
Nie ma tu jakichś nie wiadomo jakich tajnych i nieznanych fotografii. Ale piwo leci!
Mają z internetu.
Nie ma tu jakichś nie wiadomo jakich tajnych i nieznanych fotografii. Ale piwo leci!
Świetna robota!
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
super sprawa, dzięki wielki za fotki. aż mi się niedobrze robi jak przypomne sobie ostatnie obchody 11.11 , jakieś skurywsyny chcą nam zrobić rewolucje w kraju :/
To tak, 1 zdjęcie - " Panzer V Ausf. G z 27. Pułku 19. Dywizji Pancernej w rękach Powstańców ze Zgrupowania ,,Radosław"; Wola, pierwsze dni sierpnia 1944 roku. Z dwóch zdobytych na 19. DPanc Panther utworzono pluton pancerny. ". Dalej, 13 zdjęcie od końca - " Żołnierze z 218. kompanii pancernej siedzą na swym Sturmpanzer IV w towarzystwie żywej maskotki - małpki. Do Warszawy trafiło w połowie sierpnia 10 takich pojazdów ". 48 zdjęcie od końca - " Hetzer najpewniej z 2. kompanii 743. batalionu łowców czołgów, zdobyty przez Powstańców w dniu 2 sierpnia 1944 roku. Został on później wyremontowanym ale nie użyto go już w walce. Jego wrak dotrwał 1945 roku w ruinach Poczty Głównej. "
To są opisy z magazynu miłośników wojsk lądowych " Poligon ", jest tam tego więcej, ale miałem na celu dać jedynie przykład, jak was to tak interesuje to musicie sami wyjść z inicjatywą, w internecie ciężko jest czasem coś znaleźć, literatura dostarcza sprawdzone info.
To są opisy z magazynu miłośników wojsk lądowych " Poligon ", jest tam tego więcej, ale miałem na celu dać jedynie przykład, jak was to tak interesuje to musicie sami wyjść z inicjatywą, w internecie ciężko jest czasem coś znaleźć, literatura dostarcza sprawdzone info.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów