Czyżby był to znak upadku Francji?
Czyżby był to znak upadku Francji?
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Niezbyt eleganckim porównaniem rzucił, ale myślący łeb powinien zrozumieć alegorię.
Robiąc z tego podpalenia "olaboga, fundament dziedzictwa kultury europejskiej płonie" nie wypadacie znacznie lepiej. Ta kultura europejska najpierw oddała dusze semickim rybakom i pastuchom, a później gnoiła ludy mieszkające na naszych ziemiach przez wiele stuleci. To że lokalny watażka 1053 lata temu dał się zanurzyć kapłanowi w kałuży nie zrobiło z naszych pradziadów z dwudziestego pokolenia wstecz światłych europejczyków.
Albo wierzycie "po naszemu", albo nigdy nikt nie uzna waszego państewka. Tak samo jest i dzisiaj, albo wierzycie w wybory i demokracje, albo robimy wam pucz i zrzucamy bomby. Fundamenty jak widać mają się doskonale.
Niezbyt eleganckim, no masz szacunek do gościa. Jego implikacje dalej nie kumam.
Faktem jest że katedrę wybudowano tak gigantyczna po powrocie z którejś z wypraw krzyżowych. Konkretnie chodzi o sklepienie krzyzowo-zebrowe. To pomysły gdzieś z krajów niewiernych. Zresztą wiele wynalazków zostało podczas tych wypraw zdobytych.
I jeszcze jedno podobno pracę zakończono o 17:30 a pożar wybuchł, podobno kategorycznie nie mogli pracownicy używać urządzen elektryczne ych.
Ciekawe co śledztwo na to odpowie
I chuj niech płonie, cała ta katedra to symbol wyzysku , obłudy i pychy kościoła katolickiego
Szacunek do Boga śmieciu
Notre Dame powinna być wartością dla każdego. Dla katolików i chrześcijan w ogóle - jako obiekt sakralny i symbol chrześcijańskiej Francji. Dla wszystkich pozostałych - jako wspaniały przykład architektury i niepodważalny symbol dziedzictwa kulturowego ludzkości, na równi z Wielkim Murem, piramidami, czy Partenonem.
Pisząc komentarze w stylu ''gówno mnie to obchodzi, niech się pali'' pokazujecie tylko jak małymi, ograniczonymi, niecywilizowanymi ludźmi jesteście.
Notre Dame powinna być wartością dla każdego. Dla katolików i chrześcijan w ogóle - jako obiekt sakralny i symbol chrześcijańskiej Francji. Dla wszystkich pozostałych - jako wspaniały przykład architektury i niepodważalny symbol dziedzictwa kulturowego ludzkości, na równi z Wielkim Murem, piramidami, czy Partenonem.
Teraz w europie ważniejsze są parady pedalstwa, promowanie LBGTRTVAGD czy utrzymywanie socjalnych nierobów włącznie z tymi co wypadli z pontonu.
Prace konserwatorskie wynosiły 2 miliony euro. Tyle dostaje jakaś posrednia organizacja na paradę zboczeńców czy inne zlewaczałe gówno na rozstrząsanie swoich wyimaginowanych problemów. Mają to na własne życzenie, niedługo będą robić za rabów u muslimów albo jakis nuffinów.
Pisząc komentarze w stylu ''gówno mnie to obchodzi, niech się pali'' pokazujecie tylko jak małymi, ograniczonymi, niecywilizowanymi ludźmi jesteście.
Nie wiadomo tylko czy to okaz polskiego buraka cukrowego, co to go Francja w 1939 roku zostawiła, czy przykład klasycznego odjebania lewackiego, w koncu hue , hue pali się kościół w którym pewnie gwałcono dzieci, a ksiądz skroba zakonnice które zaszły z nim w ciąże.
Sporo budowli było odbudowanych i to setki lat temu, po przebytych pożarach.
Tak więc i to odbudują
Warszawe odbudowali ze zgliszczy.
Sporo budowli było odbudowanych i to setki lat temu, po przebytych pożarach.
Tak więc i to odbudują
Oczywiście, że odbudują.
Już przekazałem 500 milionów euro na ten cel
Oczywiście, że odbudują.
Już przekazałem 500 milionów euro na ten cel
Lepiej na odbudowe katedry niz na nauczycielskie nieroby.
Nie wiadomo tylko czy to okaz polskiego buraka cukrowego, co to go Francja w 1939 roku zostawiła, czy przykład klasycznego odjebania lewackiego, w koncu hue , hue pali się kościół w którym pewnie gwałcono dzieci, a ksiądz skroba zakonnice które zaszły z nim w ciąże.
Wreszcie ktoś na sadolu, kto nie pierdoli o rzekomej ''zdradzie'' w 1939. Krata browarów.
Serio?
"Patrzcie, expert od wszystkiego który nawet nie zna statystyk dotyczących w których grupach zawodowych występuje największa pedofilia."
Dane wziąłeś z frondy?
Dane wziąłeś z frondy?
Poszukaj sobie danych w "Na temat". Wpisujemy w google Ksieza, pedofilia, na temat.
natemat.pl/85477,kim-sa-polscy-pedofile-okazuje-sie-ze-nie-ksiezmi-ani...
"Na temat" ciężko skojarzyć z Fronda, blizej jej do Gazu Wybuchowego. I nie pisze tego by bronić czarną mofie tylko zeby niektórzy troche poczytali i zaczerpneli wiedzy i nie dali sie manipulowac ni czarnym ni czerwonym.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów