📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Bardzo efektownie to wygląda, zresztą nic dziwnego, magnez daje się np do fajerwerków.
Lecę do apteki po HELAMAGB6. Podpalę na talerzu i zaleję szklanką wody. Do zobaczenia na sadolu
Benzyną gasili czy jak ?
Kiedyś obrabiałem jakieś części do Mi-2 z magnezu, frezarki nie musiałem sprzątać kolejka sama się ustawiała po wióry.
Cudowny efekt. Jakby Droga Mleczna spadała z niebios.
Rutus napisał/a:
Kiedyś obrabiałem jakieś części do Mi-2 z magnezu, frezarki nie musiałem sprzątać kolejka sama się ustawiała po wióry.
Mógłbyś opisać szczegóły skrawania? Żeby oczywiście detal "nie poszedł z dymem". O ile w przypadku skrawania stali, to z narzędziem skrawającym z węglików, wiór może się świecić od temperatury i jest ok. W przypadku magnezu stosuje się chłodzenie, mniejsze prędkości skrawania itp?
ty jebany downie tego niczym nie zgasisz.....
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów