18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Pozycje w FA
memekx • 2012-10-27, 21:56
Postanowiłem wcielić w życie mój mini projekt zapoznający ludzi z Footballem Amerykańskim. W tym artykule opisze poszczególne formacje i pozycje graczy w Defence oraz filmiki wymiataczy(Oczywiście swoimi słowami i z lekką dozą humoru ) .

ZACZYNAMY
1. Formacja Obrony ( DEFENCE czyt. difens) Posrańce , tam nie ma normalnych , lubią , a wręcz kochają PRZYPIER*OLIĆ , jako Safety sam należe do Difensu. Ich zadaniem jest uniemożliwić przeciwnikowi zdobycie punktów. W difensie wyróżniamy następujące pozycje:

DEFENSIVE LINE (difensiw lajn) - Silne , zajebiście silne grubasy . Ich zadaniem jest zniszczyć wszystko na swojej drodze i nie ważne czy to czołg , transporter opancerzony czy ewentualnie linia ofensywna czy rozgrywający . Jeżeli jesteś silny , lubisz wyzwania siłowe i przemoc to ta pozycja jest dla Ciebie.

Jared Allen. Zabijaka.

LINEBACKERS (lajnbekers) - Moim zdaniem esencja difensu. Agresja i szybkość , zmora runnerów i rozgrywających. Stoją około 1,5-2 m za difensiw lajn. Jesteś szybki , agresywny i nie płakałeś na "Królu Lwie" ? Jeżeli tak to to pozycja dla Ciebie.

Clay Matthews , Bestia , Potwór , coś pięknego.

CORNERBACKS (Kornerbeks)- Baardzo szybkie mendy.Ich zadaniem jest uniemożliwienie złapania i najlepiej przechwycenie piłki przeciwnika. Jeżeli jesteś szybki i zwinny to jest Twoja pozycja !

SAFETY- Sam gram na tej pozycji. Wymaga dużo myślenia , czytania zagrywek przeciwnika etc. ALE oczywiście nie jest to pozycja "bezkontaktowa" ,Safety kryje na podobnej zasadzie co kornerbek ale częściej zdarza mu się komuś przy*ierdolić ( przynajmniej tak mi się wydaje). Jako że Safety stoją ( jest ich dwóch - Strong Safety , większy i silniejszy , najczęsciej stanowi Run support. Free Safety kryjący najczęsciej Weak Side , nie ma przydzielonego zawodnika i najczęsciej podwaja inne kryte osoby. ) to są oni ostatnia deską ratunku przed TD. Moim zdaniem ta pozycja jest esencją całego FA. Łączy w sobie agresje i szybkość , ale jednocześnie myślenie musi chodzić na wysokich obrotach. Nie chce żebyście pomyśleli że myślenie jest tylko na tej pozycji, to bzdura , każdy zawodnik w FA musi dużo myśleć.. jednak u Safety jest to inny rodzaj myślenia. Jesteś Szybki , Silny i masz 6 zmysł ? To idealna pozycja dla Ciebie

I mój Bóg - TROY POLAMALU

W Football Amerykański może grać każdy i w każdym mieście znajduję się klub FA. Przyjdź na trening , zobacz , poczuj to i uzależnij się od tego. Pozycje opisałem dosyć powierzchownie , jeżeli chcecie dowiedzieć się wiecej piszcie priv. Jeżeli artykuł się spodoba zrobie więcej! Miłego czytania.
Zgłoś
1................0 2012-10-28, 9:35 13
Ludziom sie wydaje, ze w tym sporcie trzeba byc silnym i niekoniecznie inteligentnym. Ten sport to jedne wielkie szachy. Kazdy ruch musi byc wczesniej szczegolowo zaplanowany. Nie bede sie rozpisywal, kto sie zna ten wie. Dla tych, ktorzy twerdza, ze z ochraniaczami graja cioty to zapraszam na trening. Przetyram cie jak bura suke, ze nie bedziesz mogl chodzic. Rugby i futbol amerykanski to dwa rozne sporty wiec ja bym tego nie porownywal. Ja osobiscie waze 120 kg i gram na Offensive Line i jak trzeba to Deffensive Line. Jakie sa skutki jak taka swinia w ciebie wjedzie widac na filmikach powyzej. Samo ogladanie futbolu jest jak dla mnie chujowe ale jak sie samemu gra to juz wszystko sie zmienia:D
Zgłoś
Breakcore 2012-10-28, 9:37 1
Prawda jest taka, że futbol hamburgerykański jest dla niedzielnego oglądacza eurosportu poprostu niezrozumiały i nudny... Co to za atrakcja oglądać jakiś sport gdzie banba koksów ustawia sie kilka minut, następnie rzuca sie na siebie w niewiadomo jakim celu,a gdy już zaczyna sie coś dziać sędzia przerywa gre?
Zgłoś
Zajaczekkkkk 2012-10-28, 9:53 1
Tak się spinacie, że banda hamurgerów i gra da debili a byście nie wytrzymali z takimi na boisku 30 sekund dziękuje dobranoc
Zgłoś
Je3anyPrzystojny 2012-10-28, 10:05
No to pochwal się jeszcze w której drużynie PLFA grasz
Zgłoś
damon358 2012-10-28, 10:06
Już chciałem shejtować, że jakiś pajac wrzucił temat o czymś, kogo gówno to interesuje.
Ale jednak, ciekawy artykuł, można się fajnych rzeczy dowiedzieć
Browar
Zgłoś
T-Will 2012-10-28, 10:07
Ale mnie wkurwiają wasze komentarze typu "banda hamburgerów biegająca za jajkiem" itp.
Kurwa, ludzie nie wiem czy wiecie, ale oni muszą się nauczyć tylu zagrywek/ustawień, że wy byście się prędzej zesrali niż to przyswoili.
Wbrew pozorom nie jest to gra dla przekoksowanych czarnuchów, którzy umieją tylko biegać, bo taktyka i myślenie jest o wiele ważniejsze.

Więc jak ktoś się na tym nie zna to niech nie hejtuje, najpierw się zagłęb w temat, z później możesz wyrażać swoje opinie.

@autor tematu

Mogłeś rozdzielić w Defensive Line "Tackles" od "Endów" bo Ci drudzy to niekoniecznie grubasy jak napisałeś, gdyż muszą być zwinniejsi i szybsi, żeby przebić się jak najszybciej do Quarterbacka i go sponiewierać Takiego Mario Williamsa na pewno nie nazwałby nikt grubasem, a to jest mistrz na swojej pozycji
Wielu defensive endów radzi sobie jako outside linebacker, bądź na odwrót.
Zgłoś
Dzichader 2012-10-28, 10:14
Jako dla mnie Jajko Ręczne jest nieciekawe.
Zgłoś
imbryg 2012-10-28, 10:15
musze tego spróbować. jak nie znajde sobie zajęcia do wiosny, bd łamać ludzi na meczach.
Zgłoś
Adi0303 2012-10-28, 10:20 2
W tej grze najwięcej musi myśleć Quarterback.
I dlatego większość Qarterbacków w NFL to biali
Zgłoś
Cyrk 2012-10-28, 10:49 1
Fajny sport, ale z tym myśleniem na wysokich obrotach to nie przesadzaj. Może i dla kogoś na poziomie neandertalczyka rozmyślania o ustawieniu dwudziestu ludzi są szczytem możliwości, ale teoria strun albo zasada nieoznaczoności Hiesenberga to to nie jest...
Zgłoś
Svenlee 2012-10-28, 10:55
To powinien być w Polsce sport nr.1 ! Nie jakaś piłka nożna, w której osiągniemy sukces może za 20 lat (może do półfinału się dostaniemy) albo piłka siatkowa! O koszykówce nie wspomne.
Zgłoś
1................0 2012-10-28, 11:13
No dobra dobra. Myslenie w rozumieniu na dwa sposoby. Zaplanowanie gry (czyli atakujacy) oraz rozkminianie atakujacych (broniacy) w przeciagu SEKUND chwili wiec nie pierdol tu farmazonow o rzeczach, na ktore ci faceci poswiecili troszczeczke wiecej czasu;d
Zgłoś
S................e 2012-10-28, 11:21
Piwo za podejscie do tematu
Zgłoś
lapps 2012-10-28, 11:29
LuxOFF napisał/a:

@Saint Spear a myślisz, że w FA nie ma takich obrażeń? Wystarczy obejrzeć mecz FA oraz Rugby i odrazu widać gdzie jest więcej agresji ale dzięki ochraniaczom to się wyrównuje więc nie hejtuj.

edit

no od razu widac, ze w rugby jest wiecej agresji, tylko co tu niby ochraniacze w futbolu amerykanskim zmieniaja? dzieki ochraniaczom to oni po prostu moga w lawce siedziec w koledzu po treningu/meczu, zamiast zdychac z bolu. w amatorskiej lidze mma tez sie bija w ochraniaczach na glowe/piszczele mimo, ze wcale sie tam mocniej nie uderza niz w zawodowym mma. a tlumaczenie sie kontuzjami jest dosc zalosne, bo najbardziej wykluczajace kontuzje to polamane/powykrecane nogi, a nie siniak na biodrach/ramionach.

To jest moje przesłanie skierowane do lewicowych dziennikarzy i generalnie do całej inteligencji. Pamiętajcie, że każdy z was zapłaci za swoją nieszczerość i tchórzostwo.(...) Raz się skurwisz —kurwą zostaniesz

-George Orwell
Zgłoś
ksi3dzu 2012-10-28, 12:00
pewnie, ze sie podobalo. Wrzucaj wiecej, bo na nastepny sezon sam chcialbym pojsc na trening do Gigantow albo Devilsow we Wroclawiu
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów