Dramat rozegrał się po północy.
Dramat rozegrał się po północy.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
a skoro już mowa o rodzinnych tragediach, kuzyn kiedyś niósł ze samochodu 2 butelki 3 litrowego Dżony łokera, i mu wypadły gdy wchodził po schodach. Co prawda łiski podła, ale mimo wszystko, do dziś jest to tematem numer jeden gdy się spotykamy przy grobach zmarłych i wspominamy traumatyczne przeżycia.
Święta są a ty takie nam tu przykrości robisz.
"Alkohol działa na mózg jak rozpuszczalnik: przenika przez błony komórkowe bez problemu, co pozwala mu na bezpośrednie dotarcie do neuronów i wpływanie na ich strukturę i funkcjonowanie. Ponieważ jest rozpuszczalny zarówno w wodzie, jak i tłuszczach, łatwo przechodzi przez wszystkie bariery ochronne organizmu, w tym barierę krew-mózg, która normalnie chroni mózg przed toksynami.
W mózgu alkohol działa destrukcyjnie, wpływając negatywnie na neuroprzekaźniki, co prowadzi do zaburzeń komunikacji między neuronami. Powoduje też obumieranie komórek nerwowych, co jest nieodwracalne, ponieważ neurony praktycznie się nie regenerują. W szczególności obniża neuroplastyczność, czyli zdolność mózgu do tworzenia nowych połączeń i adaptacji. To z kolei skutkuje pogorszeniem pamięci, zdolności poznawczych i koncentracji.
Długotrwałe spożywanie alkoholu może powodować zmiany strukturalne w mózgu, prowadząc do jego atrofii, czyli zmniejszenia objętości. Szczególnie cierpią na tym obszary odpowiedzialne za pamięć (hipokamp), kontrolę emocji i podejmowanie decyzji (kora przedczołowa)."
- dlatego alkohol jest legalny...
ale "piwko" daję..
dla alkoholika to rzeczywiście tragedia
- wyrazy współczucia
@~_Yarko_ ty to, normalnie nie wiem, no nie wiem co jest z tobą nie tak... Musiałeś ?
Święta są a ty takie nam tu przykrości robisz.
Identycznie wczoraj rozbiłem likier karmelkowy. Żona z siostrą sobie zażyczyły. Na szczęście krowa wódeczki ocalała. Siedziały o suchych pyskach hehe, cóż życie...
No dobra, trudno, wpierdolę żonie na trzeźwo, nara.
ale to już niestety, nie daje takiej przyjemności jak po 0.7
ja pierdolę są pewne granice. Rozumiem rozjechane zwłoki, murzyni w płomieniach, pieski ciągnięte za samochodem, ale to już przesada, na harda z tym!
Pewnie cała Twoja rodzina jest dalej w żałobie
To huj jesteś nie facet. Po pierwsze, baba też może gołdę pić. Po drugie, bierzesz parę karmelków, rozpuszczasz w wódzie, i masz. @Castamir: jaki byłby odpowiedni przepis na nalewkę z karmelków? Coś opowiadałeś, ta twoja z liczi była niezła.Identycznie wczoraj rozbiłem likier karmelkowy. Żona z siostrą sobie zażyczyły. Na szczęście krowa wódeczki ocalała. Siedziały o suchych pyskach hehe, cóż życie...
Trzeba się dzielić, zwłaszcza jak jesteś winowajec.
1.XI — niech będzie i twoim świętem!To huj jesteś nie facet. Po pierwsze, baba też może gołdę pić. Po drugie, bierzesz parę karmelków, rozpuszczasz w wódzie, i masz. @: jaki byłby odpowiedni przepis na nalewkę z karmelków? Coś opowiadałeś, ta twoja z liczi była niezła.
Trzeba się dzielić, zwłaszcza jak jesteś winowajec.
Moja gołdy nie uważa., a o suchym pysku nie siedziały cały wieczór. Walnąłem lufę i niesiony szyderczym śmiechem zapierdalałem z buta do Żabki po kolejnego ulepa....😀
To cofam obelgę, wykonałeś swój społeczny obowiązek, i postąpiłeś jak na porządnego polaka przystało: nikt nie powinien chlać sam.Moja gołdy nie uważa., a o suchym pysku nie siedziały cały wieczór. Walnąłem lufę i niesiony szyderczym śmiechem zapierdalałem z buta do Żabki po kolejnego ulepa....😀