Może mało to sadystyczne ale moim zdaniem władze Olsztyna się postarały. Jak widać można jeszcze zrobić coś ciekawego w tym kraju.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 22:46
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Pomysł zerżnięty z Niemczech... a propo... spotkałem kiedyś znajomego i zaczeliśmy gadać... te kurwy gasły co chwila więc pomysł fajny o ile się nie zatrzymujesz...
Nie znam się, ale czy to nie jest tak, że jak masz energooszczędną świetlówkę to ona mniej prądu zżera jak jest zapalona cały czas niż jak jest ciągle włączana i wyłączana, bo najwięcej prądu bierze w momencie zapalania? Poza tym są jeszcze czujniki ruchu, które zżerają prąd. To nie taniej wyszłoby zamontować normalne oświetlenie?
@up jeśli zastosowali led to nie ma znaczenia czy swieci czy sie zapala, nie pobiera od tego więcej prądu
Ale mi technika facet musi na rowerze objechać aby zapalić latarnie ? W moim mieście same się zapalają i rano gaszą.
Ptoon napisał/a:
Nie znam się, ale czy to nie jest tak, że jak masz energooszczędną świetlówkę to ona mniej prądu zżera jak jest zapalona cały czas niż jak jest ciągle włączana i wyłączana, bo najwięcej prądu bierze w momencie zapalania? Poza tym są jeszcze czujniki ruchu, które zżerają prąd. To nie taniej wyszłoby zamontować normalne oświetlenie?
Pewnie masz na myśli świetlówki energooszczędne. Tak, producenci zalecają żeby po włączeniu nie wyłączać jej przez jakiś tam czas. Nie słyszałem jednak żeby w oświetleniu miejskim takowe były używane. Jeśli już to LED dla których nie ma większego znaczenia jak często i na jak długo się włączają.
Czujnik ruchu pobiera cały czas prąd jednak jak sprawdzisz ile w porównaniu do tego ile miasto potrzebuje na oświetlenie to można uznać, że go nie pobiera.
Dobra inwestycja pod warunkiem, że jacyś "dowcipnisie" zaraz nie przemalują spray`em czujek.
Tak serio to wcale to tak ładnie nie wygląda... Mieszkam jakieś 300m od tego miejsca ; )
Rowerzysta jedzie, przez co lampy się najpierw zapalają, a później gasną. Gdyby rowerzysta nie jechał, to lampy by się nie zapaliły, przez co też nie mogłyby zgasnąć. A jeżeli lampy nie mogłyby zgasnąć, to by się cały czas świeciły. Wtedy gdyby rowerzysta jechał, to lampy by się nie uruchamiały, bo najpierw musiałyby zgasnąć, żeby się mogły uruchomić.
Chalange!!!!
Motorem minimum 700cc z 100 na godzinę.
Może być więcej, ale nie mniej.
Akcepted???
Motorem minimum 700cc z 100 na godzinę.
Może być więcej, ale nie mniej.
Akcepted???
Ptoon napisał/a:
To nieprawda. Taka żarówka w momencie nagrzewania pobiera o jakieś 1-2 waty mniej prądu niż po nagrzaniu. Kupcie sobie uniwersalny miernik do gniazdka 230V. Ja sprawdziłem i mogę obalić mity... przynajmniej jeśli chodzi o żarówki energooszczędne z Ikei.
troche sadystyczne moze to byc,wkoncu nowe miejsce na lowy dla ekshibicjonistow i gwalciceli
Może i się postarały ale czemu za taką wysoką cenę?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów