18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:43
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22
Nowy prezydent Unii, Herman van Rompuy, chce zastąpić symbole narodowe ogólnoeuropejskimi. Chce też uczynić z Unii federację państw. Jeszcze w tym tygodniu zgłaszał propozycje wprowadzenia nowych, obowiązujących w całej Wspólnocie podatków - pisze brytyjski "Daily Mail".

Gazeta nazywa Rompuy'a "fanatycznym federalistą". Twierdzi, że nowy przewodniczący Rady Europejskiej po cichu chce urzeczywistniać swą wizję. Małymi krokami, bo - jak pisze "Daily Mail" - chodzi o zastąpienie europejskimi symbolami wszystkich flag, godeł, hymnów, a nawet znaków na dowodach osobistych i tablicach rejestracyjnych.

"On jest (...) fanatycznym zwolennikiem przejęcia kompetencji parlamentów narodowych, by wyposażyć w nie instytucje UE. On będzie - w cichy i niekonfrontacyjny sposób - próbował użyć 2,5-letniej kadencji do promowania swej wizji federalizmu" - pisze gazeta.

Trochę w innym tonie wypowiada się prasa w Belgii, z której pochodzi Rompuy. Dziennik "Le Soir" pisze, że decyzja o jego wyborze "otwiera interesujące perspektywy". "Le Soir" opisuje go z dumą jako "architekta niemożliwych kompromisów, który ponad wszystko unika mącenia wody".

Skurwysyn
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Karenz88 2009-11-22, 20:47
ma racje Europa była potężna kiedy była podzielona

bo w innych krajach biegali z dzidami i krzyczeli
BBBBBBBBBZZZZZZZZZDDDDDDDDDURRRRRRAAAAAAAAA!
Zgłoś
luki24 2009-11-23, 8:43
nigdy nie byłem za a nawet przeciw, ale mi akurat unia kojarzy się z czym pokroju ZSRR
Zgłoś
v................o 2009-11-23, 23:06
BueR_MadasS napisał/a:

W zasadzie SAM (tak forma męska mniemam że kotki Cie zmyliły)

Zmylilo mnie to, ze nie znasz sie na polityce federasto.Jak kobieta.

BueR_MadasS napisał/a:

Widzę że ciężko Ci znaleźć plusy to pomyśl sic! że dzięki temu tak znienawidzeni przez polaków (jak mniemam i Ciebie) nasi rodzimi politycy zostaną 'odciążeni' z obowiązku legislacyjnego który im tak często nieudolnie wychodzi

Racja! Lepiej wymienic kompletnie skretynialych polskich politykow na najwiekszych debili jakich wydala Europa, wiekszych nawet od Stalina i Hitlera... ja wole Leppera i Tuska bo Buzek to juz sie do unii przykleil jak na prawdziwego Polaka katolika europejczyka przystalo...
Zgłoś
C................d 2009-11-23, 23:50
vladimirro napisał/a:

Kobieto jesli nie znasz sie na polityce to idz do garow.
Europa byla silna kiedy byla podzielona, istnialo oczywiscie cos na ksztalt NATO (Papiez) jednak zaden pierdolony Walonczyk nie mial prawa rzadzic Polska. To wy! Socjalisci, federasci, komunisci i debile zrobiliscie z tego kontynentu jakies unijne gowno, ktore juz NIC KURWA nie znaczy na tym swiecie. A teraz mozesz sie poplakac i banowac.

hehe... no tak ale najgorsze jest to, że z takimi ludźmi jak Pan vladimirro spotykam się ostatnio coraz częściej. Zazwyczaj mówiłem: -no dobra, następny głupawy wszechpolak z wkutymi do czerepa regułkami. Pewnie i tak do końca swojej wegetacji na tej planecie będzie pracował w tym samym supermarkecie/ stacji benzynowej/ subwayu i wyżywał się w internecie. Nic wielkiego.
Ale tego gówna jest coraz więcej [/b]
Zgłoś
passat74 2009-11-24, 14:46
Mistrz ciętej riposty by powiedział:

NIECH SPIERDALA POPAPRANIEC
Zgłoś
CreativePL 2009-11-24, 17:12
Oh, "merytoryczna" dyskusja na sadisticu...
UE byla dobra w zalozeniach ale teraz to mega syf. Ci co sa za unia radze jebnac sie w glowe albo powiesic tka bedzie lepiej.

PE mowil ze zakaceptuje wyniki referendum w Irlandi i co? Zrobili 2 referendum...(a w tv nawet nikt nie mowil ze to zamach na wolnosc...zal)

PE mowil ze nie bedzie flagi UE ani hymnu UE, i co? Przed rozpoczeciem kazdego posiedzenia grany jest hymn, a dzieci juz w przedszkolu ucza sie hymnu...

PE mowil ze UE panstwem nei bedzie i co? 1.12.09 dzieki traktatu lizbonskiemu (z tvn i tuskiem na czele) UE uzyskuje charakter prawny, czyli UE moze wytaczac nam sprawy karne itd...)

Och zapomnialem, przeciez UE jest super bo daje nam kase która bierze z powietrza co nie? BŁAD, polska jak i inne kraje placa skladki czlonkowskie, oczywiscie myj jestesmy robieni w chuja bo jak stocznie upadalu to KE nie pozwolila na dotacje, jednak juz w niemczech dla opla pozwolila...

Cord iderntycznie moge napisac o tobie... Poczytaj cokolwiek o UE a nie ogladasz w kolko TVN i Donka i uwazasz ze jestes "wyksztalciuchem" bo myslisz tak samo jak TVN ci powie zal...
Zgłoś
~Faper Noster 2009-11-24, 19:36
Ehm, że tak się znowu wtrącę- o ile dobrze z histoerii pamiętam, Polska była najsilniejsza kiedy była w ścisłej unii z Litwą
Zgłoś
Norbias 2009-11-24, 21:02
No osobiście z jednej strony jestem za UE, ale z drugiej strony patrząc w przeszłość no cóż... Po Rozbiorze Polski tez miał być spokój, a jednak go nie było. I Wojna światowa też miała być ostatnią po czym 20 lat później była II Wojna światowa. Od 45 nie było gorzej wojny w Europie, ale był komunizm który też upadł.

Swoją drogą III rzesza miała być 1000 letnia, a komunizm głosił " Pracę pokój i szerzenie socjalizmu", a jak wiadomo układ Warszawski miał tylko plany ataku zaś planów obronnych nie posiadał

Obecnie trzeba przyznać jest pokój jakiego dotychczas nigdy nie było. Może dojdzie do Europeizacji krajów w Europie i za kto wie 50, 100 lat będzie jak w Czeczeni czyli kraje utracą tożsamość narodową i tak jak w Czeczeni wyginął im własny język to w Europie będzie dominował język angielski. Pomysły stanów zjednoczonych Europy itd. były już całkiem dawno.
Zgłoś
yarzapp 2009-11-24, 21:26
No ale Europa to zupełnie co innego. W Ameryce to zjednoczyły się europejskie kolonie, które były tam od niedawna i zajmowały się tłuczeniem czerwonoskórych i samych siebie.
Europa to region z bardzo bogatą historią i kulturą z korzeniami sięgającymi tysięcy lat p.n.e., a każdy kraj ma swoją historię i swoją kulturę, swoją tożsamość. I wątpię, żeby udało się ją zabić w tych wszystkich krajach.
Z drugiej strony przez ponad 200 lat do 1989 roku różne siły usiłowały jeden nędzny polski naród ze skłonnościami samobójczymi pozbawić tożsamości i jakoś nikomu się to nie udało. A przez ostatnie 20 lat, nie nękani przez nikogo jakoś tę tożsamość narodową zatracamy. Spora w tym wina bijącej z telewizji "kultury" amerykańskiej, debilnych filmów o niczym przeplatanych reklamami, z której emanuje żądza pieniędzy i wszechobecny seks.
A dzieci/nastolatki patrzą na to i przyjmują to jako coś normalnego. Nawet najlepsza komunistyczna propaganda nie mogła się temu równać, no ale cóż, nie o tym chciałem tu pisać.
Zgłoś
v................o 2009-11-24, 22:37
Rosemary napisał/a:

za granicą mówimy jednym głosem (stad próby zbudowania jednolitej postawy wszystkich państw wobec USA czy Rosji), w wewnątrz działąmy tak, jak każdemu jest lepiej.

Hahaha! Do garow!
Zgłoś
Norbias 2009-11-24, 22:52
Rosemary napisał/a:

Dziękuję za merytoryczną dyskusję nie sądzę, żeby ci smakował przygotowany przeze mnie obiad

Trochę wiary w siebie Jakby jedzenie nie spierdalało z talerza i się na mnie nie patrzyło to już by było dobrze

Wracając do tematu UE Ogólnie pomysł dobry. Swoją drogą w UE jest już 27 krajów tak więc zdecydowana większość Europy takiego pojednania to nie było w Europie od chyba średniowiecza
Jedyne co Mnie osobiście śmieszy to, gdy widzę, słyszę, że niektóre kraje chcą się dzielić ukazując swą inność. Co w przypadku Jugosławii z jednej strony uzasadnione bo kiedyś to były osobne kraje. Jednakże całkiem prawdopodobne że te kraje które sie rozsypały tym razem sie scalą w UE gdzie teoretycznie granic nie ma. To w przypadku basków w Hiszpanii dziwi tak samo jak w Polsce ruchy ku autonomii Górnego śląska Jestem z górnego śląska i jakoś mnie tego typu działania nie przekonują

Z Innej beczki. Kiedyś w Europie krajów było nieco mniej z jednej strony to dobrze bo każdy każdego mógł i był w stanie trzymać za przysłowiowa "mordę" Teraz jest nieco rozpierdol bo krajów w Europie jest ile z ponad 40 czy Ok 50 ? bo w samej UE 27 a nie zapominajmy że jeszcze jest Zakaukazie gdzie jest Gruzja itd.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem