Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
auta dziwnie zwolnił przed policją skoro pasy dla pieszych był puste i jechać dalej ze swoją prędkością ,
Po to by nie popełnić wykroczenia wyprzedzania przed i na pasach za 1500zł. Nagrywający bardzo prawidłowo uczynił zrównując prędkość z pojazdem na prawym pasie. Wiem... wiem... ustawa PoRD to dla ciebie czarna magia.
Miałem identyczną sytuację jak jechałem do roboty zaraz po wprowadzeniu tego przepisu.
To ile ty masz lat? Bo przepis obowiązuje od lat 80-tych (najstarszy kodeks drogowy posiadam z 1983r - więc może i dłużej jest ten przepis) ubiegłego wieku. Chyba ni uważałeś na wykładach, że dla ciebie ten przepis to jakaś nowość.
Nie było też wyprzedzania. Mimo, że kierujący radiowozem ominął pojazd zatrzymujący się przed przejściem, nie było wykroczenia.
PoRD art. 26 p.3
Kierującemu pojazdem zabrania się:
(...)
2. omijania pojazdu, który jechał w tym samym kierunku, lecz zatrzymał się w celu ustąpienia pierwszeństwa pieszemu .
wiem, że ciężko ci zrozumieć, że należy czytać ze zrozumieniem, ale czasami spróbuj.
a zauważyłeś co dokładnie napisałem? jeśli by chcieli się przyjebać... nie że mieliby powód żeby się przyjebać.
wiem, że ciężko ci zrozumieć, że należy czytać ze zrozumieniem, ale czasami spróbuj.
Żeby się przyjebać - trzeba mieć do czego.
Sam gupi ryj - to za mało... nawet w twoim przypadku.
Jakie wyprzedzanie ?? Kazdy jechał swoim pasem. Nagrywający nie zna przepisów i robi gównoburzę (jak napisal jeden z przedmówców)
A OD KIEDY (!) wyprzedzanie wiąże się z zmianą pasa ruchu? Nie znasz podstawowych pojęć. Nie kompromituj się.
mnie tak zrobili 15 lat temu, włączyli bomby, przyszedł z i ryjem na mnie że prawie ludzi zabiłem (nie było nikogo) ja 18 lat nie wiem o co chodzi przerażony że zaraz mnie siłą wypierdoli z cinkola, dali mi chujki 200zł za niezapięte pasy... pasy miałem ale powiedział że to taniej jak nie mam pracy tylko szkoła itp. a chodziło pewnie o to że tam był monitoring i mogli by beknąć
Szkoda, że za niezapięte pasy od zawsze jest stała kwota 100zł i 2pkty barani łbie. Takie bajki sobie wsadz między książki. Jesteś debilem to Cię tak potraktowali proste.
A OD KIEDY (!) wyprzedzanie wiąże się z zmianą pasa ruchu? Nie znasz podstawowych pojęć. Nie kompromituj się.
Nikt nie pisal o zmianie pasa, jest kilka w jednym kierunku. Co najwyzej mogl ominąc radiowoz
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów