📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
elegancki strzał od razu farba poszła
Ładny strzał, widać dokładnie moment jak skończyło się jej paliwo u nas z tego co wiem polowanie przy użyciu łuku jest zabronione, szkoda bo chętnie bym spróbował. To nie taki banał jak wygarnięcie z karabinu, wymaga finezji i cieszy oko
Konikmamy napisał/a:
I co on z tym kurwa zrobi? Zje? A moze wyrucha?
Debilizm ludzki nie zna granic
ale ty jesteś niedojebany chłopie aj aj az miło
Przeszła na wylot...moc łuku olbrzymią stwierdzam
O, pierwszy raz widzę taki strzał z tego typu grotem.
Dla niewtajemniczonych - dlatego tak szcza krwią i przeszło na wylot, bo typ użył grotu mechanicznego. Jak się przyjrzycie na film to widać go wyraźnie.
A jak się komuś nie chce przyjrzeć to tak to wygląda:
Dla niewtajemniczonych - dlatego tak szcza krwią i przeszło na wylot, bo typ użył grotu mechanicznego. Jak się przyjrzycie na film to widać go wyraźnie.
A jak się komuś nie chce przyjrzeć to tak to wygląda:
W całej europie nie można a nie, że tylko u nas nie. Chyba USA jest jedynym państwem cywilizowanym, w którym można polować z łuków/kuszy. W Polsce nawet kuszy (i łuku powyżej 16J) nie można posiadać bez ukończenia specjalnego kursu (na kuszę jest kurs, na łuk powyżej 16J pozwolenie).
jestem mysliwym, więc się wypowiem. To jest kwestia etyki. Nie po to człowiek wymyślił broń palną, by strzelać z łuku. Jaka jest różnica ? Ano taka, że strzał z łuku, taki, jak ten na fimie to 1 na 10 000. Czysty, piekny, prosto w serce. A wiecie jak wygląda reszta ? W płuca, żołądek itp zwierzak ucieka kilka km powoli się wykrwawiając. Czy to jest dobre ? No ja nie uważam. Dlatego jest coś takiego, jak broń palna. Pocisk uderzając w ciało zwierzyny, uderza w nią z taką energią kinetyczną, że zazwyczaj zwierzak pada w ogniu nawet przy kiepskim strzale. Szybko i bezboleśnie, bo uderzenie jest tak silne, że zwierzak dostaje szoku. Ja uważam, że jest to bardzo humanitarne.
a co do spierdolin umysłowych, które uważają, że tusze zwierzyny zostawia się w lesie, bo poluje się dla sportu to... serio nie mam słów na taką ignorancje. Każda cząstka zwierzyny pozyskanej w lesie jest spożytkowana, czy to przez samego myśliwego, a jeśli nie, to każdy ma OBOWIĄZEK zdać tuszę na skup dziczyzny, gdzie zostanie przerobiona na pożywienie.
a co do spierdolin umysłowych, które uważają, że tusze zwierzyny zostawia się w lesie, bo poluje się dla sportu to... serio nie mam słów na taką ignorancje. Każda cząstka zwierzyny pozyskanej w lesie jest spożytkowana, czy to przez samego myśliwego, a jeśli nie, to każdy ma OBOWIĄZEK zdać tuszę na skup dziczyzny, gdzie zostanie przerobiona na pożywienie.
co to jest heatshot?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów