@raskolnikov74
Kolego, moje poglądy są tak skrajnie, obrzydliwie, prawicowe, że aż sam się czasem ich wstydzę.
Walki uliczne lub jakaś inna niekonwencjonalna forma protestu najprawdopodobniej są jedynym narzędziem, które mogło by w naszym pięknym kraju coś zmienić. Myślę tak dlatego, że prawo od baaardzo dawna tworzone jest w Polsce wbrew interesowi obywateli.
Oni tworzą prawo pod siebie. Zapraszam do zapoznania się np. ze sprawą Grzegorza Sowy.
Ja też ciężko i uczciwie pracuje, ale podatków prawie nie płacę. Wesz dlaczego? Bo zwolniłem tych wszystkich skurwysynów jednym czynem: opuszczeniem mojej ojczyzny. Tu gdzie mieszkam, też znajdzie się pewnie paru złodziei w białych kołnierzykach, ale przynajmniej zostawią mi na życie. Nie to, co te kurwy z Wiejskiej.
@dionizodoros
W Polsce nie ma liberalizmu tylko jest paraliberalizm.
Niech oddadzą kopalnie górnikom, którzy w niej pracowali przez tyle lat marnując sobie życia. Wyliczyć, kto ile lat przepracował, taką część kopalni dostanie. A Kulczyk niech kupuje. Tylko, że od górników. Państwo sprzeda po zaniżonej cenie, bo ktoś dostał w łapę. Już nie wspomnę o tym, że spółkę celowo można doprowadzić do ruiny, aby tanio ją później odkupić.
Poczytajcie o naszych rządzących. Trochę historii najnowszej nie zaszkodzi nikomu. Zobaczycie co to za miglance są !
Proponuje wszystkim ostrzegawczo przestać płacić podatki przez rok. Niech się świnie przy korycie boją.
A co do walk ulicznych to mogą być konieczne w obronie praw obywatelskich. (kto wie czy netu nie ocenzurują niebawem i nawet na sadolu nie będzie można ponarzekać)
Dziękuję dobranoc. Przepraszam za literówkę w pierwszym poście.