tylko jak tamten koleś w okularach włożył telefon do butelki ?
\Tak każdy głupi by podtrafił, spróbuj mi wyjaśnić w jaki sposób Dynamo przeciska telefony przez butelki, chodzi po wodzie, przetapia szkło, przechodzi przez nie, lewituje, itd. wiele z jego sztuczek nie da sie poprostu wyjaśnić. Choć nie zmienia to faktu, że są to sztuczki.
PS: Koperfild przy nim to mała ciota.
A teraz cwaniaczku patrz na odbicie w szkle nad jego glową w 0:59. Odbicie sie przemieszcza bo sie szyba przesuneła.
Obejżałem kilka jego filmików i wszystkie były bardzo proste do odgadnięcia.
A teraz cwaniaczku patrz na odbicie w szkle nad jego glową w 0:59. Odbicie sie przemieszcza bo sie szyba przesuneła.
Obejżałem kilka jego filmików i wszystkie były bardzo proste do odgadnięcia.
Fajna interpretacja iluzji, jak odbicie może się przemieścić na szkle jeżeli szkło się przesunęło? Ale okej niech Ci będzie. Jeżeli mógłbym coś wtrącić to powiem tak, zajmuje się sztuką iluzji od 3 lat (tzw street magic, takie coś jak Dynamo). Ten trick z przechodzeniem przez szybę polega moim zdaniem na ucieczce prawdziwego Dynamo z tego pokoju (nie przechodzi przez szybę tylko wychodzi na zewnątrz poprzez drzwi). Osoba po lewej trzymająca płaszcz i typ w białej koszuli, który dał dla niego płaszcz są podstawione tak jak pewnie z 90% osób za szybą. Najbardziej interesującą postacią jest pan stojący w czarnym płaszczu obok pana w białej koszuli (na prawo). On w pewnym momencie przytula się do pana w koszuli co pozwala dla Dynamo uciec (robi prowizoryczną ścianę maskującą udając, że coś tam obserwuje), w ten czas drzwi się lekko uchylają i dynamo przechodzi. Niby magia okej niech wam będzie.
nadal nie wyjaśniło sie jak wsadza te telefony do butelek
Okej teraz czas na trick z butelka. Ten filmik dobrze to nawet wyjaśnia.
proszę, tutaj link do objaśnienia triku z telefonem w butelce
/watch?v=UIzeP2d-o8I
wklejam tak bo wszystko jest objaśnione w adnotacjach podczas filmiku
Telefon wcześniej podczas innego tricku został podmieniony przez Dynamo. Zyskał na czasie pokazując parę innych tricków by zgubić uwagę osoby. Następnie pokazał pusta butelkę, poprosił o telefon. Pokazują ludziom podmieniony wcześniej telefon (oryginalny dawno jest już w butelce) Dynamo wymienia telefon nie zwracając na to uwagi z panem, który stoi za nim (pan w okularach). Więc teraz Dynamo trzyma fake telefon w prawej ręce a butelek z telefonem w środku w lewej. Przy użyciu takiego magicznego cuda co się nazywa Gecko (sztuczka polegająca na chowaniu przedmiotu z dłoni pod kurtkę za pomocą naciągniętej gumki. Dokładniej w reku trzyma między palcami trójkąt koloru skóry, na którym jest wosk klejący. Ten trójkąt przymocowany jest do gumki, której drugi koniec jest przymocowany do szlufki na plecach spodni. Gdy magik ma naciągnięta gumkę i przyklejony do niej przedmiot, to zasłania to ręką albo czymś przez sekundę sugerując ze pociera a wtedy puszcza trójką i rzecz chowa mu się pod kurtkę w expresowym tempie co daje widok jak by znikneło) chowa fake telefon pod kurtkę i pokazuję pełną butelkę. Ale skąd się wziął telefon w butelce. Dynamo jest osobą, która zarabia duże pieniądze i może inwestować w trick dużo pieniędzy bo mu się to zwróci. Jedynym sposobem dla mnie na to jest jakiś sposób sklejenia denka butelki z butelką lub po długości całej butelki. Dokładniej butelka nie byłą cała tylko sklejona przez ekipę która mu pomaga. Używają najwyższej jakości sprzętu więc efekt jest idealny. Kiedy oni to sklejają? Najpewniej wtedy gdy Dynamo podmienia wcześniej telefony i daj dla swego pomocnika w niewidoczny sposób. Potem tylko pomocnik czeka już z gotową butelką i wszystko jest niby magiczne.
PS: Czekam na zjazd przez gimbaze lub jakiś innych ludzi, że to ja jestem taki siaki oraz przepraszam za zdradzenie kilku tajników mojej pasji, którą uwielbiam robić.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów