Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
zdążył tylko powiedzieć dźwig
żarcie, kuchenka polowa spadła w chuj
To duże i szare to jakaś rakieta?
Tak, rakieta o mocy, aż tak potężnej, że musi mieć zamontowane obciążniki o masie takiej, że przewracają dźwigi.
A tak na poważnie to te dwa chuje po prawej za mocną ciągnęły linę i się wyjebało.
To duże i szare to jakaś rakieta?
To jest żuraw ale większy, wolnobieżny pewnie o udźwigu grubo ponad 100 ton, to co zdejmują to przeciwwaga, uprzedzam kolejne pytanie, sam sobie tego nie zdejmie bo ramie ma od drugiej strony.
To jest żuraw ale większy, wolnobieżny pewnie o udźwigu grubo ponad 100 ton, to co zdejmują to przeciwwaga, uprzedzam kolejne pytanie, sam sobie tego nie zdejmie bo ramie ma od drugiej strony.
Jednego albo dwóch zer Ci zabrakło w tym udźwigu.
Akcja dzieje się w porcie, a 100 ton to zaledwie dwie wanny najebane piaskiem.
Błąd operatora czerwonego dźwigu polegał na tym że nie uniósł elementu w całości i część masy spoczywała na kolejnym elemencie. Każdy dźwig ma coś w rodzaju wagi i jeśli elektronika stwierdza że obciążenie przekroczyło bezpieczną wartość to blokuje wszystkie ruchy niebezpieczne. Kiedy już element zjechał z poprzedniego to się okazało że jednak jest za ciężki a efekty mamy na filmie
Świetnie ale w tym przypadku, kiedy wiedzą dokładnie, ile waży taka przeciwwaga, taka sytuacja ani nawet zagrożenie nie powinno się zdarzyć chyba. Wystarczyło sprawdzić, czy da radę udźwignąć ?
Świetnie ale w tym przypadku, kiedy wiedzą dokładnie, ile waży taka przeciwwaga, taka sytuacja ani nawet zagrożenie nie powinno się zdarzyć chyba. Wystarczyło sprawdzić, czy da radę udźwignąć ?
Dobrze kombinujesz, ale jest jedno "ale" - np. dźwig 50 tonowy oznacza, ze może podnieść 50 ton na krótkim ramieniu, czyli, jak ma ramię prawie w pionie, na pochylonym podniesie np. 2-3 tony.
Obciążenia na moje oko ważyć mogą około 25 ton - czyli 50 tonowy dźwig da radę? - tak jeśli stoi bardzo blisko. Zamówili dźwig który jest w stanie podnieść dany ciężar, ale niestety na miejscu okazało się, ze musi stanąć trochę dalej, gdzie te 25 ton jest graniczne (a nawet pozagraniczne
Operator jak już przyjechał postanowił podjąć ryzyko - film przedstawia efekty
PS. Zresztą wystarczy spojrzeć na ramię dźwigu wygięte w pałąk i już można wyciągać telefon i kręcić, bo coś się musi odjebać
No tak jak piszesz, chyba podjął ryzyko i dupa. Przecież jakieś przeliczniki, tam na bieżąco mają w takim dźwigu ? I nie muszą na kalkulatorze zapierdalać ?
PS. operator dźwigu nie był właścicielem - właściciel nie podjąłby takiego ryzyka - taka moja dygresja
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów