Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Sytuacja w iraku i libii pokazała, że tam gdzie demokracja pcha się z "pomocą" to już dobrze nie będzie... A wojna zawsze jest dobra dla biznesów panów na "ż"
(Pani Joanno z hejtstop pisząc o panach na "ż" miałem na myśli żeberko)
Naprawdę, komuś aż tak bardzo zalezy na tym, żeby ten bezsensowny konflikt ciagnął sie w nieskonczonosc? Naprawde nie można pokonać bojówek w sandałach z moździerzami, którzy w dodatku caly czas uzywają internetu, telefonów, kamerek go pro? Kto ich dozbraja w coraz nowszy sprzęt i co w tej syrii jest takiego wartościowego, że szare eminencje tego świata wyciskają z tego konfliktu ile sie da.
Poszperaj w internecie to może dojdziesz do wniosku, że ten konflikt nie jest taki bezsensowny, a na pewno nie bezcelowy.
No ciekawe skąd mają BGM-71 TOW... Tak jak i flotę Toyoty.
Od sponsorów w pejsach fundujących za wiedzą producentów sprzęt bojowy made in usa
Pytanie czy Ruscy przekazali syryjczykom nieokrojone egzemplarze. W sytuacji gdy w kazdej chwili sprzęt moze wpaść w ręce wroga który zbada zastosowane rozwiązania - islamistów, zydów, saudów, kurdów, turków i NATO - raczej wątpię.
Poza tym mi osobiście nie wygląda to na obronę aktywną - standardowe trafienie jakich pełno w necie.
@konradja100 Pancerz reaktywny zadziałał, tylko pytanie czy powstrzymał TOW przed penetracją, bo eksplozja pancerza reaktywnego nie oznacza tego, że do penetracji nie doszło. Wyskakujący czołgista wskazuje na to, że jednak do niej doszło, ale nie wysadziło amunicji, co jest częste w czołgach rodziny T-72 i to jest z kolei znak, że może pancerz wystarczył. Filmik też pokazuje bezużyteczność Sztory przeciwko bardziej zaawansowanym pociskom kierowanym, chyba że była w tej sytuacji o dziwo wyłączona, jak podają Rosjanie.
Towy mają głowice kumulacyjne, gdyby pancerz został przebity samo ciśnienie zrobiłoby z załogi czołgu sorbet - po to pierwotnie były te pociski zaprojektowane.
Czy "sztora" była włączona chuj wie, raczej nie bo na filmie tego nie widać, ale powinna też zadziałać Arena.
Poza tym mi osobiście nie wygląda to na obronę aktywną - standardowe trafienie jakich pełno w necie.
Arena była wyłączona automatycznie bo właz wieży był otwarty (ten przez który desantował się ten czołgista) - załoga tych czołgów nie jest rosyjska, resztę można sobie dopowiedzieć. Może chcieli oddychać świeżym powietrzem.
A typ wyskoczył bo przy otwartym włazie musiało zrobić się w tym tanku trochę głośno przy trafieniu, do tego wcześniej zapaliły im się lampki, pewnie nie wiedzieli co się dzieje - ten najbliżej włazu w panice spierdolił.
A na dłuższej wersji filmu było widać jak t90 cofa do tyłu po trafieniu.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów