Zubaida Hasan z Afganistanu w 2001 roku cudem przeżyła bardzo groźny wypadek. Kiedy gotowała w kuchni przez przypadek wylała naftę na włączony palnik kuchenki. W kilka sekund substancja zapaliła się, wybuchła, a ogień zajął ciało dziewczynki, powodując rozległe rany i głębokie uszkodzenie ciała. W wyniku wypadku, z powodu wysokiej temperatury, skóra na twarzy Zubaidy stopiła się z jej szyją oraz klatką piersiową.
Po 20 dniach dziewczynkę wypisano ze szpitala i przekazano ojcu, że najprawdopodobniej umrze z powodu ogromnego bólu. Rok później ojciec Zubaidy opowiedział historię dziewczynki w amerykańskiej bazie wojskowej, ci zaś przekazali ją dalej, aż dotarła do doktora Petera Grossmana. Chirug, którego specjalnością są ciężkie przypadki oparzeń postanowił pomóc dziewczynce w klinice w Los Angeles.
Leczenie było długie ale owocne! Teraz Zubaida wygląda naprawdę pięknie!
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Tak, to "płeć piękna"...
Cytat:
afganistan
Nawet penisem bym jej nie tknął.
Eee, żadnej różnicy nie widać spod worka, w które się tam ubierają. Mogli "naprawić" tylko okolice oczu, było by taniej.
Mistrzowska rekonstrukcja! Kompletna zmiana zycia o 180 stopni. Dr. Peter H. Grossman - ma kliniki oparzeniowe w Stanach z siedziba w Los Angeles. Ale, cudze chwalimy - Dr. Anna Chrapusta (czlowiek roku 2006), chirurdzy z MD Anderson sie za glowe lapali jak ogladali jej wyniki leczenia poparzen z uzyciem sztucznej skory. Byc moze troche inne jest nastawienie w Polsce do publikowania takich osiagniec.
Wyżej jest maciej z klanu a tu myślałem że takiego samego Stallone znaleźli
Basia_Stańczyk napisał/a:
Nic nadzwyczajnego. Schumerowa też przeszła kilka operacji. Co prawda nadal wygląda jak świnia ale jest lepiej niż było.
Jak ja lubię wrzucać te USraelskie "gwiazdy" w anglojęzyczną wiki.
W naszej "Polskiej" wiki NIC, a w anglojęzycznej wszystko. I zawsze dostajemy podobny życiorys:
"Her father is second cousin to U.S. Senator Chuck Schumer.[9][10]Schumer's father was born Jewish and her mother, who is from a Protestant background, converted to Judaism.Schumer was raised Jewish and says she experienced antisemitism as a child[/b]"
"Schumer was born in Brooklyn, the son of Selma (née Rosen) and Abraham Schumer. His father ran an exterminating business, and his mother was a homemaker. His family is Jewish, and he is a second cousin, once removed, of comedian and actress Amy Schumer. His ancestors originated from the town of Chortkiv, Galicia, in what is now western Ukraine."
Dla mnie bardziej Al Pacino niż Stalone
człowiek budyń
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów