Morze Południowochińskie uznawane jest za jeden z najbardziej zapalnych punktów Azji Wschodniej. Chiny uznają prawie całe to morze za swoje własne terytorium i spierają się z szeregiem innych państw, w tym z Filipinami, o poszczególne jego obszary.
Morze Południowochińskie uznawane jest za jeden z najbardziej zapalnych punktów Azji Wschodniej. Chiny uznają prawie całe to morze za swoje własne terytorium i spierają się z szeregiem innych państw, w tym z Filipinami, o poszczególne jego obszary.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Od kiedy Czesi mają dostęp do morza?
Mniej więcej od czasu kiedy Szczecin stał się miastem nadmorskim.
Przecież zaanektowali po referendum Królewiec, jakoś 1.5 roku temu
Coś czuję, że jak tam jebnie to może być naprawdę gorąco nawet u nas. Sam Tajwan trzyma połowę produkcji podzespołów i procesorów do wszelkich podręcznych urządzeń.
Amerykanie pośpiesznie przenoszą te fabryki, a nam zostanie albo 10x drożej brać od Amerykanów, albo pokazać im palec i brać 10x taniej od Chińczyków.
Amerykanie pośpiesznie przenoszą te fabryki, a nam zostanie albo 10x drożej brać od Amerykanów, albo pokazać im palec i brać 10x taniej od Chińczyków.
10x od Jankesów. Branie od żółtków to paserstwo. Powinniśmy odciąć ich od rynku zbytu i zagłodzić.
10x od Jankesów. Branie od żółtków to paserstwo. Powinniśmy odciąć ich od rynku zbytu i zagłodzić.
To Ty bierz od Amerykanów i odcinaj się od Chin Wyrzuć może już dzisiaj wszystko "made in china"
Myślę, że ograniczenie eksportu o 50% wystarczająco ograniczyłoby ekspansję tego państwa, a wraz z nim jego sojuszników.
generalnie to Czesi mają dostęp do morza w porcie W Hamburgu od 1929 roku, a także przez chwilę mieli dostęp do morza w porcie w Szczecinie, stało się to na mocy traktatu wersalskiego na okres 99 lat (za 4 lata ich kontrola nad kawałkiem portu w Hamburgu wg tego wygaśnie).
generalnie to Czesi mają dostęp do morza w porcie W Hamburgu od 1929 roku, a także przez chwilę mieli dostęp do morza w porcie w Szczecinie, stało się to na mocy traktatu wersalskiego na okres 99 lat (za 4 lata ich kontrola nad kawałkiem portu w Hamburgu wg tego wygaśnie).
Tak wiem, chodzi o "wybrzeże czeskie", ale chyba już z niego zrezygnowali jakiś czas temu.
ograniczenie eksportu o 50% wystarczająco ograniczyłoby ekspansję tego państwa, a wraz z nim jego sojuszników
generalnie to jeden z chujowszych gównonarodów, jeśli chodzi o wyjebanie na wszelkie prawa i reguły.
gównoludzie i tyle, tfu.
Myślę, że ograniczenie eksportu o 50% wystarczająco ograniczyłoby ekspansję tego państwa, a wraz z nim jego sojuszników.
Widzę, że tęsknisz za PRLem i pustymi półkami. Ciekaw jestem jak w Twoim kraju nazwali by Pewexy z chińszczyzną
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów