Pieczyste.
Pieczyste.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Zabiło może kilka sztuk, a barany się cieszą, bo nie wiedzą jeszcze, że zostali bez prądu na tydzień
kable nie spadły -prąd bedzie
To jakieś poj***ne ptaki z daunem. Normalny ptak nie siądzie na przewodzie WN. jak siadają to na odgromowym. Pewnie te głupie k***y przyleciały z Afryki.
Problemem nie jest siadanie... tylko wstawanie
Roast wróbelek flavour.
To jakieś pojebane ptaki z daunem. Normalny ptak nie siądzie na przewodzie WN. jak siadają to na odgromowym. Pewnie te głupie kurwy przyleciały z Afryki.
Ornitolog z internetow sie znalazl... Jak masz glupoty gadac to nic nie mow. Ptaki siadaja na kazdy przewod jaki znajda, a wiesz dlaczego? Bo nie wiedza gdzie jest co
Ornitolog z internetow sie znalazl
Jak dociągną sieć energetyczną na wasze zadupie, to zobacz czy ptaki siadają na przewodach pod napięciem. A czy przewody są pod napięciem, to sprawdzisz w prosty sposób. Wygmeraj się na słup i pomacaj drucik. jak nie zobaczysz pięknych kolorowych gwiazd, to kabel nie jest pod napięciem.
Jak dociągną sieć energetyczną na wasze zadupie, to zobacz czy ptaki siadają na przewodach pod napięciem. A czy przewody są pod napięciem, to sprawdzisz w prosty sposób. Wygmeraj się na słup i pomacaj drucik. jak nie zobaczysz pięknych kolorowych gwiazd, to kabel nie jest pod napięciem.
Twoja teoria jest z dupy, może obejrzyj jeszcze 10 razy, żeby zobaczyć że jednak siadają . Ptak siedząc na drucie WN nie uziemia go ( co chyba oczywiste) , a różnica potencjałów między jedna a drugą nogą jest tak mała, że nie może im zrobić żadnej krzywdy. To wiedza ze szkoły podstawowej . Na tym filmie doszło do zetknięcia dwóch przewodów, przy gwałtownym starcie kilkuset osobników, odciążone przewody zaczęły sprężynować.
Twoja teoria jest z dupy
Powtarzam, poczekaj jak zobaczysz sieć energetyczną WN NA ŻYWO. Sieć WYSOKIEGO NAPIĘCIA. Jakąś 110kV, 220kV. zaobserwuj gdzie ptaki siadają. Ptaki są mądrzejsze od ludzi, bo jak się zbliży taki ptak do przewodu pod napięciem paruset tysięcy wolt, to iskra przeskoczy na niego i ptak spadając porządnie zapierdoli w beton. Sieć WN to przewody powieszone na izolatorach na takich słupach zrobione z kantówek, które kradniecie, bo w gospodarce to wszystko się przyda. To co jest na filmiku to może być co najwyżej 15 kV. Jak będziesz miał taką wiedzę i praktykę w energetyce jak połowa mojej, to wtedy możesz się wymądrzać.
Powtarzam, poczekaj jak zobaczysz sieć energetyczną WN NA ŻYWO. Sieć WYSOKIEGO NAPIĘCIA. Jakąś 110kV, 220kV. zaobserwuj gdzie ptaki siadają. Ptaki są mądrzejsze od ludzi, bo jak się zbliży taki ptak do przewodu pod napięciem paruset tysięcy wolt, to iskra przeskoczy na niego i ptak spadając porządnie zapierdoli w beton. Sieć WN to przewody powieszone na izolatorach na takich słupach zrobione z kantówek, które kradniecie, bo w gospodarce to wszystko się przyda. To co jest na filmiku to może być co najwyżej 15 kV. Jak będziesz miał taką wiedzę i praktykę w energetyce jak połowa mojej, to wtedy możesz się wymądrzać.
to zdecyduj się czy to WN czy nie, bo w pierwszym komentarzu piszesz że tak.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów