18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Przyszłość polskiego transportu
M................r • 2013-02-08, 23:50
Czyli co czeka polskich kolejarzy jak w Chinach czy Japonii wprowadzona powszechnie zostanie teleportacja.
Innymi słowy 2300km w osiem godzin.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
wormarder 2013-02-09, 15:14
ryżpekt dla skośnych za pociągi
Zgłoś
bigosamigos77 2013-02-09, 15:19
Same minusy takich kolei. Kupisz bilet to ledwo sobie usiądziesz i już dojedziesz, gdzie czas na poznawanie nowych ciekawych ludzi podczas podróży Zapierdziela 400 hm/h to za szybą taki obraz rozmazany że nie można sobie nawet podziwiać pięknych krajobrazów. A bilety pewnie drogie że o jezu, przy tak krótkim czasie podróży konduktor chyba nawet nie ma czasu ich sprawdzić, kitajec konduktor nawet nie próbuje tylko sobie stoi bo wie że zaraz będą na miejscu i się nie opyla, ludzie zaczną jeździć na gapę i tylko straty dla kolei
Zgłoś
a................z 2013-02-09, 15:21
haha a jakby ten z krawatem przy prędkośći 400 tak na chwilę podskoczył?
Zgłoś
Goofiasty 2013-02-09, 15:24
To są pociągi niemieckie. tzn. niemieccy inżynierowie je opracowali i udoskonalali przez kilkadziesiąt lat. Najlepsze jest to, że ich pierwszy projekt rozstał opracowany w 1930 roku w Niemczech Chiny jako pierwsze pozwoliły sobie spróbować tego 'prototypu' pociągu i jak widać działa dobrze.

@up
Respekt to się należy Chinom tylko dlatego, że odważyły się zainwestować w ten 'prototyp'. Krew mnie zalewa jak ludzie piepszą głupoty, jakie to Chiny nie są zrewolucjonizowane. Wszystko teraz będą nazywać to koleją Chińską bo jako pierwsi to kupili..

Na yt można obejrzeć dokument o tych pociągach:
Wielkie konstrukcje - Pociągi przyszłości
Zgłoś
arekwroclaw 2013-02-09, 15:30
czytałem ostatnio jakis artykuł, ze mimo iż kupili szybkie pociągi to ograniczą prędkosc do 160, bo ludzie będą sie przewracać
Zgłoś
Shirako 2013-02-09, 15:42
Jak mnie wnerwiaja te dzwieki skrzypienia wydawane przez te cyfrowki !!!
Zgłoś
ASAKKU 2013-02-09, 15:54
CHINY - i tak w ogóle, jedyna taka linia magnetyczna na świecie. Czemu??? Bo w chuj droga i żadnemu krajowi się nie opłaca. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale kosztowała chyba jakieś 3 mld dolarów...
Zgłoś
winyl 2013-02-09, 16:46
Zajebista sprawa. Byłem parę lat temu w Japonii i to jak te pociągi jeżdżą aż przeraża. Punktualne co do sekundy, wielkie dystance w śmiesznym czasie (pokonaliśmy 1050km w niecałe 8h, w dodatku po drodze staliśmy pół godziny ze względu na jakąś ogromną wichurę).. Po powrocie do Polski i pędzeniu w trójmieście na pociąg (bo przecież powinien odjechać minutę temu) dopiero zauważyłem jak duża przepaś jest między nami, gdy czekałem 20 minut na pociąg
Zgłoś
neoox11 2013-02-09, 16:49

Cudze chwalicie, swego nie znacie.
Zgłoś
EdmundKemper 2013-02-09, 17:25
Jakbyśmy mieli wszystkie technologie, nowinki i byli tacy jak chcemy być to bylibyśmy 4 razy większym krajem niż Rosja, 3 razy "nowszym" niż Japonia i 5 razy silniejszym niż USA. Pierdolę takie coś. Wolę taką Polskę jaka jest niż gonienie Zachodu, gdzie za niedługo wprowadzą czipy żeby mogli kontrolować ile razy dziennie ludzie srają.
Zgłoś
urtel 2013-02-09, 17:39
ahahaha prosze was... w życiu w Polsce nie jechałbym pociągiem co rozpedza się do 400 hm/h przestawią tory albo rozkradną, źle ustawią zwrotnice-> czołówka i dziekuje.
Zgłoś
b................w 2013-02-09, 18:25
~Bylo, nawet kiedys gosciu na riposte dodal filmik z jutuba jak ICC leci 400kmh... (ryplo sie)
Zgłoś
braknicku 2013-02-09, 22:33
W 2014 ma pojawić się Pendolino. Bilet na przejazd ma kosztować nawet około 200 zł. Nie ma to jak 1/6 pensji wyjebać na przejazd pociągiem, który fabrycznie ma możliwość rozpędzić się do około 200 km/h lecz znając polskie realia jak rozpędzi się do 70 km/h to wyrzuci go na pierwszym lepszym zakręcie
Zgłoś
S................d 2013-02-09, 23:08
Moja matka jechała ichnim pociągiem z Pekinu do Szanghaju kilka lat temu. Wsiedli późnym wieczorem (pociąg zwykły, rejsowy, jeżdżący 2-3 razy dziennie; skład załadowany pod korek, tzn. wszystkie miejscówki sprzedane) i wcześnie rano wysiedli w Szanghaju. Pociąg zatrzymał się dwa razy. Google mi pokazuje, że to 1300 km, ale nie wiem, jaka jest długość trasy kolejowej.

Da się? Da się, ale nie na składach z lat 70 poprzedniego wieku i na szynach jeszcze starszych.
Zgłoś
erdell 2013-02-10, 3:05
1:08 Słychać polaka: "...pociągi, samochody jadą na przeciwko, to nie wiem"
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem