Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
@mygyry
No to skupcie się, chłopaki, bo będę tłumaczył jak dla debili, włącznie z wyjaśnianiem tekstu pisanego:
-Czyli wnyki i sidła ok? -
"Jesteś głodny - zajeb coś i zjedz, a nie festyn, pizdy, dzwonki, śpiewy, baloniki." - ten tekst mówi, że nie ma sensu robić festynu i chwalić się zajebaniem zwierząt za pomocą czegoś czego sami nie zrobią. Jest to równie fajne co chwalenie się dziecka zrobieniem kupki na nocniku: wspaniała sprawa ale wyłącznie dla dziecka na nocniku.
A jak jesteś głodny - to upoluj wszelkimi dostępnymi środkami (nawet wnykami) ale się kurwa nie chwal tym bo to nichuja chwalebne.
"Raz w roku robią sobie festyn jak rolnicy dożynki, bo taką mają tradycję i to sięgającą dawnych czasów" - w dawnych czasach robiono zabawne rzeczy jak np. palenie ludzi na stosie i ni chuja tej tradycji nie ma dzisiaj. Z różnych innych powodów inne tradycje są także zjebane (także ta myśliwska) choćby z powodów wymienionych wyżej.
"napisał, bycie w związku myśliwskim to nie tylko odstrzał zwierząt, więc mają raz w roku prawo spotkać się pochwalić i dobrze się przy tym bawić " - jest to debilne jak oczepiny, zjebane dożynki i cała seria innych kurwa jasełek. Możesz się dobrze bawić wyłącznie przy widoku polany zajebanej trupami zwierząt - masz problem.
Stary, skup się: mówię, o chwaleniu się tym czym ni chuja nie ma się powodu chwalić. Nie mówię, o odstrzale, nie pytam do komu się wypłakują zrozpaczeni rolnicy (na szczęście paśników nie wymieniłeś) - Nie, nic kurwa o tym nie powiedziałem.
Powiedziałem o zjebanym poczuciu chęci chwalenia się czymś tak bezsensownym jak zrobienie kupki przez dziecko - tylko dziecku mówi się: brawo, zajebiście się postarałeś, super, a na stare homo sapiens patrzy się wtedy z politowaniem.
@mygyry - to niech pochlają i poćpają. Jeżeli nie chcą się tym chwalić to po co się tym chwalą?
1. czy planowanych odstrzałów nie może przeprowadzać wojsko?
2. czy opieka nad zwierzętami realizowana przez ich dokarmianie nie powoduje, że jest ich więcej i jest do czego strzelać?
3. każdy zjazd myśliwych na odstrzał powinien odbywać się pod kontrolą policji, która na start i na koniec robi testy alko wszystkim. Skoro nie można prowadzić samochodu po spożyciu to nie powinno się też strzelać
4. czy to normalne, że myśliwy może sobie biegać po twoim prywatnym terenie i to mimo, że sobie tego nie życzysz, a mało tego będzie mógł cię wyprosić?
5. że o strzelaniu do psów nie wspomnę i to nie raz słyszało się, że strzelali do psów na prywatnej posesji
Ja pierdole. Zauwaz ze raczej oni sie tym nie chwala. Tak cie poslady pieka jakbys Ty i cala twoja rodzina dostali zaproszenia gdzie glownym tekstem jest ,,Zobacz jacy mysliwi sa zajebisci". Robia to w miejscu publicznym bo gdzie kurwa maja zrobic? W wynajetej duzej hali? Zebys kurwa nie mial problemu ? Chcesz to idziesz nie chcesz to nie idziesz. Przeszkadza ci czyjas kultura, a zapewne marszy pedalow sa dla ciebie ok.
Możesz wyjaśnić co zrobić np. z bobrami, niszczą groble, niszczą drzewostan a jest ich od zajebania (była ochrona bo były na wyginięciu ale sytuacja się zmieniła diametralnie) dziki niszczą uprawy etc. i masę innych szkodników. Pogłowie trzeba regulować a do tego jest tradycja tzw. łowiecka.
W sumie to mogą bobrów nie ruszać dopóki płacą odszkodowania, szkoda tylko, że takie niskie ;D
Ja rozumie, że planowany odstrzał zwierząt jest potrzebny, bo niektórych jest za dużo, ale mam dwa pytania:
1. czy planowanych odstrzałów nie może przeprowadzać wojsko?
2. czy opieka nad zwierzętami realizowana przez ich dokarmianie nie powoduje, że jest ich więcej i jest do czego strzelać?
3. każdy zjazd myśliwych na odstrzał powinien odbywać się pod kontrolą policji, która na start i na koniec robi testy alko wszystkim. Skoro nie można prowadzić samochodu po spożyciu to nie powinno się też strzelać
4. czy to normalne, że myśliwy może sobie biegać po twoim prywatnym terenie i to mimo, że sobie tego nie życzysz, a mało tego będzie mógł cię wyprosić?
5. że o strzelaniu do psów nie wspomnę i to nie raz słyszało się, że strzelali do psów na prywatnej posesji
Tak wszystko powinno być, uregulowane, policja powinna wszystko kontrolować i sprawdzać każdego i wszędzie i zawsze. I jeszcze zapytać użytkownika sadistic, samon'a czy to ma sens czy nie ma.
Z tym terenem prywatnym to się zgodzę.
Natomiast odstrzał bezpańskich psów ktoś musi robić bo to szkody i zagrożenie.
Nie rozumiem dlaczego wszystkim przeszkadza łowiectwo a myśliwych uważają za jakąś zarazę.
Zwierzyna na pokocie jest już wypatroszona .
@urfis popieram Kolegę , tyle ile myśliwi robią dla przyrody żaden z tych ekozjebów nigdy nie zrobił .
Radzę najpierw zapoznać się z tematem gospodarki łowieckiej a później dyskutować , bo patrząc po wypowiedziach , większość nie ma bladego pojęcia na temat łowiectwa oraz gospodarki łowieckiej , albo mają takie pojęcie jak Ci co się przytulali do zwierzyny . Wszystkim się wydaje ,że myśliwi tylko strzelają ....
A zresztą co ja się będę produkował .
Pozdrawiam.
Darz Bór .
(do pierwszego kabanosa i potrawki)
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów