Ciężko to idzie. "Antyszczepionkowcy" nie chcą mieć prawa, które da im możliwość odmowy jakichkolwiek szczepień. Wypowiadasz się na temat ludzi, których postulatów nie znasz - jak zresztą cała reszta oświeconych powyżej. "antyszczepionkowcami" został nazwany ruch STOP NOP i został tak nazwany, abyście nie chcieli zrozumieć ich postulatów i rozumieli dosłownie jako: nie żadnych szczepionek! Biedne baranki z was, moi drodzy: lmgtfy.com/?q=niepo%C5%BC%C4%85dane+odczyny+poszczepienne
Zrozum, że antyszczepionkowcy chcą mieć prawo odmówić jakichkolwiek szczepień.
Kurwa koleżko, zadaj sobie odrobinę trudu i przeczytaj wcześniejsze moje wpisy, nie chce mi się powtarzać.
Czekaj czekaj, ja widzę, że twoim argumentem w tej dyskusji jest literówka? Hmmm - gruby argument przeciwko/za. Widzę, że jeszcze kilka poziomów muszę do ciebie zejść.
Nawet nie potrafisz odczytać poprawnie nicka, a chcesz wdawać się w polemikę na poważny temat... Nie odniosę się do całej twojej wypowiedzi, bo odpowiadałem już na te "zarzuty". Jednak powtórzę! Jesteś utopistą i wierzysz, że twoi panowie, chcą dla ciebie dobrze.
Czekaj czekaj, ja widzę, że twoim argumentem w tej dyskusji jest literówka? Hmmm - gruby argument przeciwko/za. Widzę, że jeszcze kilka poziomów muszę do ciebie zejść.
Co do utopii, w która rzekomo wierzę, to chyba się tu gdzieś mijamy - bo szczepionki to potwierdzona praktyka. Nikt nie spodziewa się utopii (to byłoby 100% skuteczności szczepionek i zero skutków ubocznych) ale wystarczy rzucic okiem na setki dobrej jakości badań żeby zrozumieć, że szczepionki to praktyka która działa - bez utopii.
I chuj...Ciężko to idzie. "Antyszczepionkowcy" nie chcą mieć prawa, które da im możliwość odmowy jakichkolwiek szczepień. Wypowiadasz się na temat ludzi, których postulatów nie znasz - jak zresztą cała reszta oświeconych powyżej. "antyszczepionkowcami" został nazwany ruch STOP NOP i został tak nazwany, abyście nie chcieli zrozumieć ich postulatów i rozumieli dosłownie jako: nie żadnych szczepionek! Biedne baranki z was, moi drodzy: lmgtfy.com/?q=niepo%C5%BC%C4%85dane+odczyny+poszczepienne
Kurwa mać. Gorączka to też NOP - a występuje w zasadzie przy każdym szczepieniu.
Dzięki intronizacji Jezusa na Króla Polski znajdujemy się teraz oficjalnie pod żydowskim zarządem powierniczym.No! Też mam ochotę napisać: kurwa, ja pierdolę! Ani ja nie przekonam Ciebie, ani Ty mnie. Jednak w mojej opinii Twój pogląd prezentuje poniższy obrazek:
Kurwa mać. Gorączka to też NOP - a występuje w zasadzie przy każdym szczepieniu.
Wszystkiego dobrego.
Dzięki intronizacji Jezusa na Króla Polski znajdujemy się teraz oficjalnie pod żydowskim zarządem powierniczym.Trzeba oszacować co jest mniejszym złem. Wolałem dwie córki zaszczepić nawet kosztem ewentualnego kalectwa niż wojować szabelką na lewo i prawo.
Jak nie chcą szczepić niech wypierdalają w pizdu, i np niech ich bękarty nie mają kontaktu z resztą i tyle.
Jeśli będę miał kiedyś kolejne dziecko - również zostanie zaszczepione "na wszystko".
Antyszczepionkowcy nieszczepiący swoich dzieci winni otrzymywać karę finansową w wysokości 10% rocznych _przychodów_ obu rodziców(aby wyeliminować też bogatszych upośledzonych) za każde opuszczone umyślnie szczepienie (za każdą pominiętą dawkę osobno). Ponadto nakaz weryfikowania szczepień przez żłobki i przedszkola publiczne i niepubliczne. Myślę, że jak w roku uzbierałoby się 10-20kpln kar finansowych za nieszczepienie to szybko by im te dureństwa wyszły z głowy i z mody.
Czasami niestety niedorozwojów trzeba brać za mordę i prowadzić - zupełnie jak zwierze. Podobnie ma się sprawa z kretynami aktywnie odmawiającymi zapinania pasów (pozbawić ubezpieczeń od urazów w wypadku komunikacyjnym). Nienawidzę jak państwo wpieprza mi się z butami w zycie, ale są takie przypadki (jak szczepienia) gdzie rękami i nogami popieram znaczną represyjność.
Podobnie ma się sprawa z kretynami aktywnie odmawiającymi zapinania pasów (pozbawić ubezpieczeń od urazów w wypadku komunikacyjnym).
I tu szanowny kolega przesadził! Abstrahując od szczepionek jeśli coś nie jest całkowicie i niepodważalnie bezpieczne - bo tak jest w przypadku zapinania pasów (są przypadki, że ludzie giną przez zapięte pasy) nie może być mowy o takim obowiązku!
Zawsze byli tu inteligentni ludzie i poziom komentarzy był dużo wyższy od średniej krajowej... po komentarzach w tym wątku tracę wiarę...
Przede wszystkim, jestem jak najbardziej za wolnym wyborem: zalegalizujmy wszystkie używki i selekcja naturalna zrobi swoje. Po chuj walczyć z albańskim mocarzem albo metą, skoro wystarczy by każdy miał wolny wybór i się truł? Byłoby mniej debili w internetach i sporo kasy zostałoby w budżecie państwa na 500+
Po drugie ci ludzie motywowani są przede wszystkim strachem o swoje pociechy, a strach bierze się, jak każdy prawilny sadol dobrze wie, z nieznajomości tematu i braku weryfikacji źródeł.
Zanim ktokolwiek napisze jakiś gównokomentarz ze źródłami, niech je najpierw kurwa SPRAWDZI, bo jeszcze okaże się, że są tyle samo warte co źródla o płaskości Ziemi (choć wszyscy wiedzą, że jest wklęsła bo buty ścierają się na piętach i palcach, a na okrągłej ziemi ścierałyby się na środku podeszwy), albo przeciwko praniu w pralkach, które są zwykłym trollingiem i nawet na sadolu pojawiła się prośba o pomoc w rozpowszechnianiu tego gówna, co na szczęście nie doszło do skutku.
Niestety fakt, że każdy z tych ludzi był kiedyś szczepiony jest dowodem na to, że szczepionki jednak wywołują autyzm i ogólne spierdolenie.
Dobranoc, spierdalam oglądać Apetora i materiały Fantastico. Oni zawsze przyprawią mnie o banana na ryju.
Można sobie wymyślać, jednak nigdy nie będzie tak, że wszystko dla wszystkich będzie bezpieczne. Jest wielu ludzi, oni przeżywają swoje tragedie. Smutne ale jakbym chciał współczuć wszystkim to byłbym chyba najsmutniejszym człowiekiem na świecie.
Ja byłem szczepiony, żadna szczepionka nie wywołała u mnie absolutnie żadnych negatywnych objawów, które mógłbym odczuć.
Z antyszczepionkowcami jest jak z adhd.
Tylko, że w przypadku adhd to jego twórca sam się przyznał, że zmyślił tę chorobę a gościa co wiązał autyzm ze szczepionkami obalono równo.
No ale w obecnych czasach gdzie są pojeby wierzące w alternatywna medycynę i homeopatię to nawet tych anty szczepionkowców mogę zrozumieć na podobnej zasadzie co w średniowieczu zwolenników palenia czarownic na stosie.
Im ktoś głupszy i im mniej wiedzy posiada tym bardziej wierzy w głos z chuja wyssany.