Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A ktoś?Coś?-na temat,czym to jest napędzane,że nie widać zbiorników na żadne paliwo;cygaretka szczupła-a po spadku na ziemię robi taki wybuch?
To był (a przynajmniej miał być) statyczny test rakiety Tianlong-3. Jej możliwości są porównywalne do rakiety Falcon-9.
Taki test polega na przytwierdzeniu rakiety do platformy i uruchomieniu silnika w celu pomiaru parametrów jego pracy. W tym wypadku zawiodło mocowanie i rakieta "zerwała się ze smyczy" wykonując nieplanowany i niekontrolowany lot. Rakieta napędzana jest paliwem ciekłym.
Dodam też ciekawostkę, że rakieta została wyprodukowana przez chińską prywatną firmę Space Pioneer. Taki troche analog SpaceX.
Tak wygląda prawidłowy test statyczny SpaceX
To nie jest rakieta kosmiczna, tylko pocisk balistyczny. One nie mają dodatkowych zbiorników paliwa, bo nie osiągają prędkości V1. Napędzane są paliwem stałym, które znajduje się w obrysie, jak np. ten irański system:
Ale to jest kredka a nie papieros.
kamerzysta to zwykły debil który nawet nie potrafi normalnie nagrać
Bo oni nie tylko produkują w chińskiej jakości ale nawet tak pracują
Albo fotomontaz
klasyczny przykład jak nagle turbina mówi papa. Pojawia sie wtedy czarny dym i dochodzi do radykalnego spadku mocy. Dbajcie o swoje turbodiesle
Chyba biały dym... I mówią wtedy habemus papa.
Jestem ekspertką i znam przyczynę tej katastrofy statku powietrznego. Rakieta się zjebała.
Wygląda jakby jednocześnie nagrywał i marszczył freda
To jakaś amatorka, to rakieta nie rokująca na pomyślny lot jest wysadzana w powietrzu, żeby nie zagrażała nikomu na lądzie.
To ICBM a nie kosmiczna
To był (a przynajmniej miał być) statyczny test rakiety Tianlong-3. Jej możliwości są porównywalne do rakiety Falcon-9.
Taki test polega na przytwierdzeniu rakiety do platformy i uruchomieniu silnika w celu pomiaru parametrów jego pracy. W tym wypadku zawiodło mocowanie i rakieta "zerwała się ze smyczy" wykonując nieplanowany i niekontrolowany lot. Rakieta napędzana jest paliwem ciekłym.
Dodam też ciekawostkę, że rakieta została wyprodukowana przez chińską prywatną firmę Space Pioneer. Taki troche analog SpaceX.
Tak wygląda prawidłowy test statyczny SpaceX
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedż!🥰
Chyba biały dym... I mówią wtedy habemus papa.
Jestem ekspertką i znam przyczynę tej katastrofy statku powietrznego. Rakieta się zjebała.
ogólnie to paliwo było złe i piloci byli do dupy xd
[ Dodano 2024-06-30, 23:13 ]
Albo fotomontaz
to jest fikcja ogółem całe te
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów