📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
51 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Przetrwać, zrodzić potomka, utrzymać gatunek.
@up Białą rase.
Wg. mnie sensem życia jest wieczorne i poranne marszczenie
Cała egzystencja ogółu organizmów żywych nie ma żadnego celu i jest tylko skutkiem ubocznym reakcji chemicznych które zaszły na ziemi. W miejszej skali celem pojedynczego osobnika jest poprostu stworzenie nowego. Cała reszta to nasz wymysł przybierajacy często wymiar religijny czy filozoficzny jak karma blokujac naukowe spojżenie na tą kwestie
@UP
Jak to nie ma? Czyli bogowie to wymysł człowieka, tylko po to by nie pojebało mu się we łbie od myśli, że urodził się bez żadnego wspaniałego celu np.zbawienia?
Jak to nie ma? Czyli bogowie to wymysł człowieka, tylko po to by nie pojebało mu się we łbie od myśli, że urodził się bez żadnego wspaniałego celu np.zbawienia?
KiecolPB napisał/a:
Realityk? Może kurwa paralityk, realista jak coś...
Tak, ja zdaję sobie sprawę, że mówi się realista. Użyłem neologizmu, taki mój pseudonim.
Jesteśmy niepotrzebną reakcją uboczną, ale mamy to szczęście, że ta reakcja rozwinęła się do tego stopnia, że zdaje sobie sprawę ze swojego jestestwa i rozumie mechanizmy polegające na jej istnieniu. Świat, to co widzimy, to tak naprawdę tylko forma odbioru bodźców. To że drganie cząsteczek powietrza nasz mózg zamienia w dźwięki, to tylko bodziedz. My słyszymy głos, muzykę, chociaż tak naprawdę jest to tylko ruch fali mechanicznej w jakimś środowisku ( najczęsciej powietrze ). Nasz mózg po prostu interpetuje to w taki a nie inny sposób. To samo się tyczy wzroku, oko pochłania porozpierdalane w każdą stronę fale elektromagnetyczne o róznych częstotliwościach i to że kolor żółty odbieramy jako żółty to tylko kwestia INTERPRETACJI naszego mózgu.
Szukanie sensu życia jest wogóle błędnym założeniem. Ja nigdy nie rozumiem o co chodzi ludziom, którzy skupiają się na tym dziwnym zagadnieniu. Jesteśmy reakcją która trwa w porywach do stu obrotów ziemi wokół słońca, nie jest to długi czas, i należy go sobie po swojemu rozdysponować. Co nie zrobimy, to będzie bez sensu dla nas, bo i tak w dłuższej perpektywie nie będzie nas to obchodzić. Nawet posiadanie dzieci nie jest sensem życia, bo tak naprawde WSZYSTKO traci logiczną spójność w momencie gdy następuje zaprzestanie reakcji zwanej życiem.
Szukanie sensu życia jest wogóle błędnym założeniem. Ja nigdy nie rozumiem o co chodzi ludziom, którzy skupiają się na tym dziwnym zagadnieniu. Jesteśmy reakcją która trwa w porywach do stu obrotów ziemi wokół słońca, nie jest to długi czas, i należy go sobie po swojemu rozdysponować. Co nie zrobimy, to będzie bez sensu dla nas, bo i tak w dłuższej perpektywie nie będzie nas to obchodzić. Nawet posiadanie dzieci nie jest sensem życia, bo tak naprawde WSZYSTKO traci logiczną spójność w momencie gdy następuje zaprzestanie reakcji zwanej życiem.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów