📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
57 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
ilość rąk zgadza się na początku i na końcu filmiku - nie oglądać ;P
"Ma facet farta, ze ma ręce" wiem wiem wolalbys by miał 120 gadzetów ochronnych, przeszedl odpowiednie szkolenie, zostal certyfikat i uprawnienia...
fajna maszynka, tyle że facet uprzednio powinien sobie przygotować na pile tarczowej deski odpowiedniej szerokości, bo jak widać na końcu filmiku coś mu nie poszło po jego myśli
a dlaczego ma farta ? To każdy pracujący przy wszelakich tokarkach, frezarkach, piłach czy też heblarkach też ma farta że ma ręce ?
@up tokarki to chuje. kiedyś jedna prawie mnie trafiła kluczem w łeb.
Wyżej wypowiadający się, pracowaliście kiedyś przy takiej maszynie? Wiecie jak to chujostwo lubi odbić deską,kołkiem? zobacz co się dzieje z jego ręką gdy wkłada deskę wystarczy żeby się cofnęła i już ręki nie ma. A wystarczy dorobić wałek podający który w razie cofnięcia sie deki zatrzyma ją.
@Maderfakermen
klucz się ściąga a osłonę zakłada przed obróbką długo nie pożyjesz
klucz się ściąga a osłonę zakłada przed obróbką długo nie pożyjesz
Po drugie nawet jeśli jakiś sęk odstrzeli to nie poleci w losowym kierunku, tylko zatrzyma się w tunelu.
Po trzecie nie będzie się dało włożyć deski szerszej niż szerokość robocza.
Tunel można zamontować na zawiasie i opuszczać jak maszyna nie pracuje, żeby zajmowała mniej miejsca. Wtedy można też pomyśleć o zamontowaniu odcięcia zasilania, jeśli tunel nie będzie założony.
Bałbym się mieć coś takiego jak na filmiku u siebie na podwórku. Przy tak odsłoniętym mechanizmie wystarczyłoby, że dziecko sąsiadów nieświadome zagrożenia uruchomi sprzęt i zostanie zmielone - z jednej strony selekcja naturalna i dobry materiał na harda, ale z drugiej można pójść siedzieć za coś takiego. W końcu to właściciel ponosi odpowiedzialność za sprzęt jeśli nie posiada odpowiednich zabezpieczeń.
Po pierwsze nawet przy pociągnięciu ręki przez deskę zatrzyma się ją poprzez oparcie barkiem o krawędź tunelu.
Po drugie nawet jeśli jakiś sęk odstrzeli to nie poleci w losowym kierunku, tylko zatrzyma się w tunelu.
Po trzecie nie będzie się dało włożyć deski szerszej niż szerokość robocza.
Tunel można zamontować na zawiasie i opuszczać jak maszyna nie pracuje, żeby zajmowała mniej miejsca. Wtedy można też pomyśleć o zamontowaniu odcięcia zasilania, jeśli tunel nie będzie założony.
Bałbym się mieć coś takiego jak na filmiku u siebie na podwórku. Przy tak odsłoniętym mechanizmie wystarczyłoby, że dziecko sąsiadów nieświadome zagrożenia uruchomi sprzęt i zostanie zmielone - z jednej strony selekcja naturalna i dobry materiał na harda, ale z drugiej można pójść siedzieć za coś takiego. W końcu to właściciel ponosi odpowiedzialność za sprzęt jeśli nie posiada odpowiednich zabezpieczeń.
węże można by tym ciapać a jakby te węże powiązać to by można ciapać liniowo,
ciap,ciap,ciap...pociapać świat
*sypki drift po blacie*
ciap,ciap,ciap...pociapać świat
Rock.
Przy takiej robocie nie nosi się rękawic zwykłych. Jedna drzazga zaczepi o oczko w rękawiczce i nagle nam wciągnie rękę w maszynkę...
Przy każdej maszynie z wirującymi elementami jest zakaz noszenia rękawic. Lepiej mieć jedną drzazgę w łapie niż stracić 5 palców.
Przy każdej maszynie z wirującymi elementami jest zakaz noszenia rękawic. Lepiej mieć jedną drzazgę w łapie niż stracić 5 palców.
zrobić większe i podjechać tym na Wiejską w Warszawie
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów