📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:17
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:14
🔥
Co za ksenofil...😁
- teraz popularne
@Polandball
Dyskusja (?) ta jest jałowa. Kończąc tę polemikę zacytuję ulubione powiedzenie Piotra Bałtroczyka:
"Można się z koniem kopać, ale przyjemność z tego żadna".
Pozdrawiam ozięble.
Dyskusja (?) ta jest jałowa. Kończąc tę polemikę zacytuję ulubione powiedzenie Piotra Bałtroczyka:
"Można się z koniem kopać, ale przyjemność z tego żadna".
Pozdrawiam ozięble.
Polandball napisał/a:
xts, durne myślenie
przez dofinansowanie rosną ceny leków - farmaceuta dofinansowany przez państwo podwyższa cenę bo i tak państwo lek dofinansuje.
aha ok, czyli ten kmiot rozpierdoli lobby farmaceutyczne jak na niego zagłosuję?
nie badź kurwa śmieszny
jakby pierdolony kaczyński z tuskiem nagle wzieli ślub i by chcieli zniszczyć lobby farmaceutyczne razem za rączke to lobby by ich wypierdoliło jak ja krewetki na kolacyjke.
durniu
xts napisał/a:
leki na recepte są dofinansowane i chodzi o to, żeby jeden baran z drugim nie płacili za antybiotyk 100pln tylko 5x mniej.
A bierzesz pod uwagę że odprowadzamy podatki na te tanie leki? One nie sa tańsze bo producent był łaskaw i obniżył cenę. One są tanie bo z dochodów obywateli pieniądze są zabierane i dawane producentom, bez względu czy lek się sprzeda czy nie a oni wrzucają to na rynek "5x taniej".
xts, hmm, więc twierdzisz, że lobby farmaceutyczne otrzymujące się teraz praktycznie z refundacji, utrzymałoby się na wolnym rynku, na którym występują tanie zamienniki (które występują już teraz)?
Uwierz mi, gdy ustanowią wysokie ceny to nikt nie kupowałby ich leków i by po prostu splajtowali albo musieliby obniżyć cenę leku.
Uwierz mi, gdy ustanowią wysokie ceny to nikt nie kupowałby ich leków i by po prostu splajtowali albo musieliby obniżyć cenę leku.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów