Odkurzacz wciągnął mi pendrive'a.
Odkurzacz wciągnął mi pendrive'a.
Autorowi chyba jeszcze nikt nie ssał pały.
W jednym poście narzekam na coś, a w drugim to propaguje. Czyni mnie to osobą iście fałszywą, ale wolę określenie - 'cynik'.Stworzono łącze bezprzewodowe zdolne do transferu 2.5 Terabitów danych na sekundę!
Przyszłość Internetu należeć będzie do łączności bezprzewodowej – nie ma ku temu żadnych wątpliwości. Już teraz standard LTE jest w stanie nadążyć za najszybszymi sieciami kablowymi i jedynie międzynarodowe światłowody, czy bezpośrednie łącza satelitarne są zauważalnie szybsze. Najnowsze dzieło naukowców może przyćmić nawet te ostatnie. Oto kolaboracja myślicieli z USA i Izraela stworzyła łącze bezprzewodowe zdolne do transferu nawet 2.5 Terabitów danych na sekundę!
Jeśli powyższa wartość wydaje się wam abstrakcyjna pomyślcie o tym w ten sposób. Najszybszym Internetem dostępnym w chwili obecnej dla klienta indywidualnego jest pakiet FiOS od operatora Verizon z prędkością 300Mb/s. To 8000 razy mniej niż eksperymentalne rozwiązanie! Przy nowej prędkości moglibyście pobrać nawet 7 pełnych filmów BluRay w jednej sekundzie!
Reszta na IZ Polska
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów