VoidLoop napisał/a:
Ci "jutuberzy polscy" mają IQ zbliżone do tych "spierdolin umysłowych" i właśnie dlatego mają taki posłuch w gimbazie. Ciekawe gdzie Ty widzisz tą intelektualną wyższość w filmikach takiego Isamu, Rocka, Roja, Gimpera czy innego pajaca, robiącego z siebie idiotę dla widzów, bo na coś większego ich po prostu nie stać.
A widzisz. Po pierwsze ci jutuberzy, których wymieniłeś (no i paru innych
) zauważyli i wykorzystali możliwość zarabiania hajsu na debilach. Może nie są milionerami, a wypładzanie się z filmów, montaż i prowadzenie tych większych kanałów wymaga od chuja pracy i do tego kogoś trzeciego do pomocy ale utrzymać się mogą. Więc to już jest coś co stawia ich w drabinie ewolucyjnej wyżej od takich gówniaków jak ten z filmiku.
Po drugie, taki np Gimper czasem nagra coś co mu pozwoli pokazać, że coś tam w głowie ma. Zarabia na idiotach ale sam wcale nie jest wybitnie nieogarnięty.
(Akurat jego dałem za przykład bo mi się spodobała gra Binding of Isaac i trafiłem na gameplaya Gimpera. W pewnym momencie stwierdziłem "pierdolę, nie kupuję, zobaczę jak ten gość będzie przechodził". I siłą rzeczy- bo zasubskrybowałem go na czas wrzucania materiałów z tej gry- widziałem co on tam wrzuca innego i stwierdzam, że siana chłopak w głowie nie ma.)
Po trzecie zwykły gówniak nie zrobi dobrego dealu z firmami od sprzętu czy gier.
A taki jutuber już potrafi zrobić deal i na nim dobrze wyjść. (Oczywiście nie każdy jutuber. Paru jest takich co np za własne pieniądze jadą na event, liżą dupy kilku firmom reklamując ich produkty, wracają do domu i jedyne co tacy chujowi jutuberzy z tego mają to wspomnienia, kilka stów w plecy i obietnicę następnego wyruchania.)