📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:31
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:04
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@up
Sentencje arabskie
Allahu akbar = "Bóg jest wielki"
Allahu mahabbah = "Bóg jest miłością"
Allahu al-ahad = "Bóg jest jeden"
Bismillah = "W imię Boga"
Insza'allah = "Jak Bóg da"
Maszallah = "Bóg tak chciał"
Sentencje arabskie
Allahu akbar = "Bóg jest wielki"
Allahu mahabbah = "Bóg jest miłością"
Allahu al-ahad = "Bóg jest jeden"
Bismillah = "W imię Boga"
Insza'allah = "Jak Bóg da"
Maszallah = "Bóg tak chciał"
Ciekawe czy w czasie powstania Warszawskiego znajdowały się takie perełki, które waliły z grubej rury bez ostrzeżenia.
Byle pierwszy lepszy wystrzał usłyszy taki pojeb i już odruch bezwarunkowy nakazuje mu mówić "Allahu akbar". Już myślał pewnie, że kogoś rozjebało do ichniejszego raju Swoją drogą bardzo rozrywkowi ludzie tylko ten reporterzyna jakiś taki delikatniutki - czyżby zbyt długo robił za młodego chłopca tańczącego przed dobrymi wujkami?
To sie nazywa powołanie a nie praca.
Jak dla mnie te araby u siebie czują się tak samo jak my w latach 1939 - 1945.
I tak araby mają lepiej, niż Murzyni. Mogą sobie allah akbarować i strzelać jednocześnie, Murzyni muszą najpierw zwalczyć odruch zamykania oczu przy strzelaniu.
Nie wiem czy pamiętacie ale nasz Polski korespondent wojenny Waldemar Milewicz, stracił życie w podobny sposób, relacjonował wydarzenia z terenów konfliktów zbrojnych oraz wielkich katastrof. Prowadził reportaże m.in. z Bośni, Czeczenii, Kosowa, Abchazji, Rwandy, Kambodży, Somalii, Etiopii, Rumunii, Turcji i Hiszpanii. Znany m.in. dzięki serii reportaży pod tytułem Dziwny jest ten świat. Zginął w Iraku 7 maja 2004 roku, kiedy samochód polskiej ekipy dziennikarzy jadącej z Bagdadu do Karbali i Nadżafu ostrzelano z broni maszynowej (o zabójstwo oskarżono nie jakiego Salaha Chabbasa)
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów