Rewolwer Smith & Wesson Model 29 został zbudowany w 1955 roku po wprowadzeniu do użycia nowego naboju rewolwerowego 0,44–calowego naboju Magnum. Broń zasilana jest z bębenka o pojemności 6 nabojów. Opróżnianie bębenka z łusek odbywa się jednocześnie, za pomocą wyrzutnika, po uprzednim odchyleniu bębenka w bok (na lewą stronę).
Rewolwer ten jest produkowany do chwili obecnej, w następujących modelach: 29, 629 Classic, 629 DX, 629 Classic Hunter, różniących się długością lufy i materiałem (model 29 – stal zwykła, model 629 – stal nierdzewna).
Rozreklamowany przez filmy sensacyjne (seria o Brudnym Harrym) stał się popularny w latach 70., używany przez policję, jak również jako broń myśliwska i do obrony osobistej. Charakteryzuje się wysoką skutecznością (dużą mocą obalającą) i trudnym do opanowania dla początkujących strzelców odrzutem
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Cytat:
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Opis zupełnie niezwiązany z filmem. Panna z fajnym tyłeczkiem strzela z pistoletu.
żmij napisał/a:
Opis zupełnie niezwiązany z filmem. Panna z fajnym tyłeczkiem strzela z pistoletu.
A na stole prawdopodobnie leży rzeczony rewolwer
Baba z jajami...
Od kiedy kurwa z rewolweru wypadają łuski?
Kto w pierwszej kolejności nie zwrócił uwagi na dupcie, tylko opis, ten pedał.
ProVVe napisał/a:
Ja nawet nie zauważyłem, że rzecz się dzieję na strzelnicy...
Na jakiej strzelnicy ?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów