@Captain's Burger - produkty Apple są dla innego typu klientów niż PC (czyli artystów, hipsterów i bogatych dzieciaków dla szpanu; pominąłem kogoś?). Dla mnie jako początkującemu informatykowi Mac byłby niemal bezużyteczny. Na windowsie/linuxie mam wszelkie potrzebne oprogramowanie - często darmowe, windows ma lepsze wsparcie w większości dziedzin, PC jest bardziej otwarte od Maców. W szkołach uczy się obsługi komputera z systemem windows/linux nigdy nie widziałem w szkole IOSa.
A zalety jakie widzę w produktach Apple:
myślę że należy to traktować bardziej jak konsolę do pracy nić komputer (mało wersji sprzętu, platforma dość słabo otwarta jeśli chodzi o soft), dlatego programy pisane pod maca mogą być lepiej zoptymalizowane, tak jak gry w wersji na konsolę wyglądają lepiej niż w wersji na PC o podobnych lub nawet sporo lepszych podzespołach.
@bloodwar - karty dedykowane mają całkiem niezłą zgodność z grami, co innego ze wspomnianymi przez Ciebie integrami. Dziwi Cię że sterowniki do GPU od firmy, która specjalizuje się głównie w CPU, a na rynek GPU próbuje się wbić na siłę, jest takie słabe? Te karty służą do wpierania CPU przy normalnych zadaniach jak oglądanie filmów, a nie aplikacjach których większość obliczeń jest wykonywanych przez GPU, a do tego ilość danych do przeliczenia jest olbrzymia (chyba nie wierzysz reklamom?).
Crysis 3 na moim lapku chodzi płynnie na wysokich i rozdzielczości fullhd bez błędów. A mortal kombat na integrze nie chodzi, tylko na dedyku. Było kupić lapka z jakąkolwiek kartą dedykowaną od amd/nvidia a większość gier chodziłaby o ile spełniałaby wymagania rzecz jasna. Nie znasz się - pytaj się, a nie kupujesz coś w ciemno.
A co do tematu to gra nie powinna wejść nawet do fazy beta, a co dopiero do sprzedaży. Choć kieruję się tylko tym filmem a nie normalnym gameplayem gdzie można by zobaczyć zagęszczenie błędów.