📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
to umarł czy tak szybował ze 15 min aż pierdolnął nogami o beton i się połamał?
Zawsze mają po dwa spadochrony. Gość musiał mieć chujowo złożony ten podstawowy. bo zwykle ruszanie tych linek pomaga. Ci goście co skaczą ze skał czyli base jumping już nie mają takiego marginesu błędu, dlatego mamy tylko dobrych filmików
Czego się nie zrobi dla oglądalności....
Niektórzy giną, bo tracą poczucie czasu walcząc o główny spadochron, bo przecież to nie są tanie rzeczy, szkoda odcinać, a do tego co, jeśli zapas nie wypali? No i dochodzi do tragedii. Nie jestem ekspertem, ale byłem w tunelh aerodynamicznym, gdzie oplułem sobie cały ryj, przez niedomknięcie ust!
Ustawione jak mihnik w Szwecji.
Filmik ustawiony , nie otwierasz nigdy na takiej wysokości bo będziesz spadać 20 min i....zmarzniesz
Robił to dla wyświetlenie a może chciał coś pokazać.
W takich przypadkach zawsze powinno się mieć trzy spadochrony jednak on ewidentnie otwiera zapas.
Było całkiem sporo przypadków gdzie ludzie ginęli ponieważ szkoda im było odrzucić główny spadochron i próbowali zbyt długo naprawić problem.
W tej chwili coraz częściej montuje się mały pasek z gps do spadochronu .
Chociaż znalezienie spadochronu nie jest jakieś bardzo trudne.
Każdy spadochron też jest znaczony, ma swój numer seryjny wiec nawet nie jest go tak łatwo sprzedać gdyby ktoś go znalazł.
Robił to dla wyświetlenie a może chciał coś pokazać.
W takich przypadkach zawsze powinno się mieć trzy spadochrony jednak on ewidentnie otwiera zapas.
Było całkiem sporo przypadków gdzie ludzie ginęli ponieważ szkoda im było odrzucić główny spadochron i próbowali zbyt długo naprawić problem.
W tej chwili coraz częściej montuje się mały pasek z gps do spadochronu .
Chociaż znalezienie spadochronu nie jest jakieś bardzo trudne.
Każdy spadochron też jest znaczony, ma swój numer seryjny wiec nawet nie jest go tak łatwo sprzedać gdyby ktoś go znalazł.
skandal napisał/a:
Trzeba być kretynem, żeby kupić spadochron z nieznanego źródła i bez papierów.
Abraxus napisał/a:
Trzeba być kretynem, żeby kupić spadochron z nieznanego źródła i bez papierów.
Jak się rozjebiesz ze spadochronem NIKE z papierami to chociaż zwrot szekli będziesz miał.
HerrTeufel napisał/a:
Niektórzy giną, bo tracą poczucie czasu walcząc o główny spadochron, bo przecież to nie są tanie rzeczy, szkoda odcinać, a do tego co, jeśli zapas nie wypali? No i dochodzi do tragedii. Nie jestem ekspertem, ale byłem w tunelh aerodynamicznym, gdzie oplułem sobie cały ryj, przez niedomknięcie ust!
Pierdolisz jak Trynkiewicz chłopców!
Żadnetam odcinanie, a odpięcie najnormalniejsze. Ta szmata po wylądowaniu nadal jest zdatna do użytku po zbadaniu. Nikt nie traci poczuciaczasu! Podejmuje się próbę i tyle. Jak się nie da wypinasz się z głównego i idziesz na zapasie! Wiele problemów da się rozwiązać w powietrzu. Ten konkretny przypadek został zaaranżowany.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów