Bruksela, siedziba eurocwela
Bruksela, siedziba eurocwela
Do przemyślenia dla fanów Konfederacji i wolnego rynku, których tu pełno. Okazuje się, że popieracie komuchów.
Powiem Ci jaką mam hipotezę. Globaliści obecnie skupują ziemie uprawne na całym świecie. Gates ma chyba przeszło 100tyś ha ziemii w USA, to obszar większy niż dwie Warszawy. Jeff Bezos podobnie. Na Ukrainie pomordowano lub przepędzono ludzi aby przejąć ich ziemie. Powstaną gigantyczne prywatne przedsiębiorstwa rolne, z nowoczesnym sprzętem i wysoko zautomatyzowane. Żaden rolnik z jego kilkoma czy kilkunastoma ha ziemi nie będzie w stanie z nimi konkurować cenowo. Niby fajnie, będzie taniej i ekologicznie. Problem w tym, że takie monopole praktycznie ZAWSZE mają fatalne skutki, zarówno cenowe jak i jakościowe. Wszyscy będą żarli to co ktoś sobie wymyśli. Nie będziesz miał wyboru czy chcesz GMO czy nie, czy pszenicę z dodatkiem preparatu przeciwwirusowego czy nie.
Ta konkurencja o której piszesz to dumping cenowy, i nie ma wiele wspólnego z konkurencyjnością. Jej celem jest zniszczenie małego i średniego rolnictwa rodzinnego. A jeśli ktoś myśli że bycie rolnikiem to taki high life, to proszę bardzo - ziemia uprawna nie jest droga, każdy może spróbować.
Z twojego wykresu wynika, że po 2004, czyli po wstąpieniu do Unii wzrost naszego PKB dostał kopa i zaczął przyspieszać. I przyspiesza nadal.
Chyba nie to chciałeś udowodnić, co? Cóż, kacapską propagandę trzeba robić z głową żeby się nie zaorać samemu.
Coś tam słyszysz, że dzwoni ale spod gówna propagandy globalistów nie do końca czujesz chyba skąd.
gdyby nie ten eurokołoz to nasi rolnicy by strajkowali na 20 letnich starych traktorach a nie na nowych za pół bańki
Bogactwo kraju nie bierze się z "dotacji" tylko z pracy narodu. Nie wiedziałem, że w 20 lat wyhodujemy idiotów, którzy myślą, że jak wstąpiliśmy do UE to wujek Hans postanowił, że sam nie zje, ale da Polsce i dzięki temu jest jak jest.
Może odstaw TV bo jak widać robi ci błoto z mózgu
Coś pięknego. Do tego dla wątpiących, kolejny raz się potwierdza, że psy są dla władzy i do gnębienia ludu.
Gdyby nie te psy zajebał bym cię siekierą za samo to żeś tępy chuj.
Chcesz wiedzieć jakby wyglądała polska gdyby nie unia? Pojedz na Białoruś albo Ukrainę, tak właśnie byśmy wyglądali, kolejny postradziecki pierdolnik. Czy unia ma pojebane niektóre zasady? Oczywiście czy jest idealna? Oczywiście że nie ale nadal jest więcej z niej dobrego niż złego
Ja pierdole ale ty głupi jesteś.
Bo polityka to taka kurwa, gdzie stołki obsadza się kumplami, a nie profesjonalistami z danych dziedzin, którzy wiedzieliby co robią. Kumple za to zainkasują pensję plus kasę od lobbystów i jest git. W ogóle całe te lobbowanie powinno być zakazane i karane.
No ja tak mam i sobie chwalę. Honorem się nie najesz, a kilkadziesiąt koła miesięcznie jednak wpada. Będę miał emeryturę wyższą niż wasze roczna dochody.
Jeszcze rok i będę miał neostradę w Szwajcarii...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów