kiedyś był tutaj taki temat ale nie było pokazanego zastosowania w walce na ulicy
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:42
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-16, 22:22
🔥
Dwa cwaniaki
- teraz popularne
🔥
Friendly fire (dzik na strzelnicy)
- teraz popularne
kiedyś był tutaj taki temat ale nie było pokazanego zastosowania w walce na ulicy
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Szkoda, że facet dokładnie wie czego się może spodziewać i naprawde by nie dał rady tak elegancko kogoś pokonać ale na pewno stawiałbym na niego jakby ktoś chciał go napaść.
Świetna sprawa, naprawdę! Pod warunkiem oczywiście, że przeciwnik nie jest wyższy o dwie głowy, nie ma postury goryla, nie waży 120 kg i jest tak samo powolny oraz niezgrabny jak Ci pozoranci na filmiku
LuxOFF, niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Trenuję Sambo/Sistiemę od niespełna 3 lat, zdaję sobie doskonale sprawę, że jestem dopiero laikiem, a już system uratował mi skórę na ulicy. Napisałem system, bo to nie jest "sztuka" walki - treningi mają nas nauczyć konkretnych zachowań przy poszczególnych atakach, nie wykonujemy piruetów, kopnięć z półobrotu itp - trenerzy uczą nas najskuteczniejszych uderzeń właśnie na ulicy. Na filmiku ataki przeciwnika wydają się nieco sztuczne, jednak jestem przekonany, że 'fajter' trenujący Sambo Bojowe byłby w stanie obronić się w niemal każdym miejscu.
nie ważne czy gośc ma 2 metry czy waży 150 kilo, systema polega na uderzaniu w czułe punkty i sploty nerwów. Jak chcesz się przekonać o jej skuteczności to weź dobrze zbudowanego znajomka i uderz go odrobinkę pod mostek gwarantuję, że się złamie w pół ;]
To, że nie robią tego w hali nie oznacza, że jest to zastosowane na ulicy... chłopaki ćwiczą na świeżym powietrzu i tyle.
@Destroyka Dlatego napisałem, że mimo wszystko bym na niego postawił jakby ktoś chciał go tak an ulicy napaść. Chodziło mi tylko, że z przypadkową osobą nie jesteś w stanie wyczuć tak dobrze tego jak zaatakuje by tak ładnie odpowiedzieć na nie.
Albo mi się wydaje albo ten typ w niebieskim kasku ma halówki z CCC
destroyka, pisząc fajter mam nadzieje że masz na mysli kogos kto trenuje co najmniej 5-8lat, sam trenuje sztuki walki i żeby czuć się w miarę pewnie, nauczyć się odruchów na ciosy i sposób poruszania się przeciwnika potrzeba co najmniej 5 lat, Odkąd zobaczyłem ruską SYSTEMA uważam że to jedna ze skuteczniejszych sztuk/systemów walki ale tak jak pisałem, nie ważne czy to karate, sambo, kung fu czy kombat 56 - potrzeba troche czasu zeby opanowac podstawy a pozniej jeszcze troche czasu zeby staly się odruchami bo odruchy są szybsze niż jakiekolwiek planowane uderzenia
hiperbolizacja napisał/a:
Świetna sprawa, naprawdę! Pod warunkiem oczywiście, że przeciwnik nie jest wyższy o dwie głowy, nie ma postury goryla, nie waży 120 kg i jest tak samo powolny oraz niezgrabny jak Ci pozoranci na filmiku
takie gabaryty jak opisales napewno nie pozwola na szybsze ruchy niz ten na filmiku. masa i wzrost to nie wszystko, trzeba miec spryt i szybkosc. to najwazniejsze
Jak ktoś ma wątpliwości co do skuteczności Sambo bojowego w jakiejkolwiek sytuacji to niech sobie poczyta o Fedorze Emalianenko
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów