📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kolarstwo nie jest najbardziej skokszonym sportem. W kolarstwie od wielu już lat wypowiedziano wojnę dla dopingu.
Tylko chyba na razie lekutko przegraną...
Proponuje wycieczkę do muzeum w Elektrowni Łaziska Górne na Śląsku. Jest tam eksponat w formie roweru treningowego-generatora i obciążenie w formie reflektora 50W i 150W. 50W to każdy z was mądrale wyciągnie, ale przy dołączeniu 150W każdy z was fotelarze się zes.......a.
Tak przy okazji, to 1 KM = 735,5 W, więc gość ma niemal moc konia pociągowego
marciv napisał/a:
On srednia predkosc 50km/h ? A wczoraj Bradley Wiggins bijąc rekord na torze w godzinnej jeździe przejechał 54.5 km czyli mial srednia 54,5 km/h przez caly okres bicia rekordu ...
Kolego 50km/h, zależy przy jakim obciążeniu. kolarz musiał rozkręcić rower do takiej prędkości, przy której prądnica synchroniczna wytwarza prąd o stałej częstotliwości zapewne 50Hz bo pedałował niemiec. Prądnica jest obciążona załączonym obciążeniem w postaci tostera, więc "nogi" kolarza muszą pokonać obciążenie tostera w postaci momentu elektrycznego prądnicy. Pewnie i tak Ci to nic nie mówi.. warto zapytać, a nie gadać bzdury jak się nie wie ;p
Niby wszystko fajnie, ale sprawdziłem cenę 1kWh i wychodzi na to, ze jego praca zaoszczędziła wydatkowi rzędu... 1gr Takie coś nadaje sie na reklame, ale w kalkulacji zadnej w tym nie ma
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów