To najlepsza pomoc, bo tak mogą sobie wymodlić chleb, wodę i wszystko czego tylko potrzebują.
Oczywiście kradzione.
W takim razie do nauki, to coś może jeszcze z Ciebie wyrośnie...
Upadek katolicyzmu będzie oznaczał, że ludzie wreszcie zmądrzeli, więc nie widzę powodu aby mieli przerzucać się na jeszcze bardziej konserwatywną, pełną urojonych debilizmów, kompletnie odrębną kulturowo religię. Jak mogę wierzyć w to co piszą katolicy, jeżeli to zwykła demagogiczna papka, która jest kolejnym, nieudolnym argumentem za podtrzymaniem choćby przez jeszcze kilka pokoleń tej fantasmagorycznej wiary...
Powoli wymieracie, mieliście przez kilkaset lat erę swojej świetności, ale jak każde wyznanie zmierzacie ku upadkowi. Za kilkadziesiąt lat będziecie dogorywać, niczym wieki temu Zaratusztrianizm.
To nie chodzi o przerzucanie się z wiary na wiarę. Tylko jeśli upadnie katolicyzm w Polsce i nastanie wielka miłość wobec czarnych, czerwonych, ciapatych i innych różowych oraz szeroko pojęta tolerancja to oni sobie do nas przyjadą wyznawać swoją religię i będą nas poniżać, bić, prześladować, mordować i kto wie co jeszcze.
Zapomniałem dodać. Nie obrażaj innych ze względu na wiarę bo to zachowanie ciapatego i widzę, że blisko ci już do nich.
Tylko prawdziwi mężczyźni pierdzą przy sikaniu.Ale pomyślcie sobie, że może na Filipinach ludzie są bardziej wierzący, stracili wszystko, w tym różańce i inne symbole religijne do których się modlili.
Bo? Czy istnieją jakiekolwiek sensowne argumenty, aby to uzasadnić? Nie. Problemem katolików jest to, że wydaje im się iż mają całkowity monopol na pewne określone wartości, np. na patriotyzm czy konserwatyzm światopoglądowy. Bzdura, to że ludzie nie będą wierzyć w Jahwe, Zeusa czy Buddę nie oznacza, że nagle wszyscy zaczniemy się jebać w dupę albo pozwolimy aby to robili islamiści. Naprawdę, nie wiem skąd to beznadziejne przekonanie, że istnieją tylko dwie drogi - my albo oni. Świat nie jest aż tak czarno biały i smutny.
Eh, i tu kolejny problem niektórych 'wierzących'. Potrafią podpiąć każdą inwektywę pod obrazę uczuć religijnych. A gdybyś uważnie przeczytał to co napisałem i przeanalizował logicznie, to wiedziałbyś że nie obrażam ich ze względu na wiarę, a po prostu dlatego że są głąbami. Takie proste To dobre określenie na kogoś, kto oczekuje rzetelnej informacji od takiej strony jak sadistic.pl
@up.
Eh, kolejny biedaczek urażony nierzetelnością sadola...