📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Satysfakcjonujące nagranie
Niech tak chuj muchę złapie, jak jest taki mądry.
Love_is_Love napisał/a:
Niech tak chuj muchę złapie, jak jest taki mądry.
widzialem jak w karate kid daniel larusso to zrobil
Retsam napisał/a:
mialem kiedys takie pszczoly nie sa bardzo jadwoite
Gość po azjatycku podszedł do walki ze szkodnikami i obrony swojej małej pasieki.
Ja do tego podchodzę mniej kreatywnie.Choć skutki mogą być ciekawe.Dezodorant i zapalniczka.
Jebać szerszenie i osy.
Vespa mandarinnia
Jako, że się boję takich gówien to myśliwy mi bardzo zaimponował. Jeszcze tylko kilka tysięcy i wytępi cały rój.
Retsam napisał/a:
mialem kiedys takie pszczoly nie sa bardzo jadwoite
Oj, chyba jednak są (o ile to ten gatunek, który jest opisany poniżej).
pl.wikipedia.org/wiki/Szersze%C5%84_azjatycki
"Gatunek ten jest agresywniejszy niż inne osy. Jego użądlenia zabijają co roku w samej Japonii około 40 osób, przeważnie w wyniku reakcji alergicznej na jad owada (najaktywniejszą substancją jest mastoparan). Użądlenie człowieka z alergią jest zabójcze, jednak nawet zdrowy człowiek może zginąć z powodu działania neurotoksyny zwanej mandarotoksyną (MDTX), jeżeli ilość wstrzykniętego jadu jest wystarczająca. Entomolog Masato Ono z uniwersytetu w Tamagawie porównał użądlenie do gorącego gwoździa wbijanego w nogę. "
PabloSkills napisał/a:
Jako, że się boję takich gówien to myśliwy mi bardzo zaimponował. Jeszcze tylko kilka tysięcy i wytępi cały rój.
Eeeee szerszeni to mniej niż 100 w gnieździe. A potrafią tysiące pszczół wykończyć.
piter52 napisał/a:
Nasze są bardziej qmate.
Przy naszych jak poczujesz zapach podobny do octu, to lepiej spierdalaj byle szybciej i dalej, nie odpuszczą po oznaczeniu zagrożenia.
"Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na milion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na milion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć." T. Pratchett______________
Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę ponieważ jestem największym skurwysynem w całej tej dolinie....
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów