18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:17
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:14
🔥 Co za ksenofil...😁 - teraz popularne
Było błękitne , teraz różowe :

Lac Rosce znaczy po francusku "Różowe Jezioro". Nic dziwnego, że leżące niedaleko Dakaru jezioro zyskało taką nazwę, nadaną przez zamieszkującą jego okolicę miejscową ludność. Jezioro Retba zmienia swoją barwę w zależności od kąta padania promieni słonecznych. Najczęściej mieni się ono delikatnym odcieniem różu.

Okoliczne tereny okalające wody jeziora są niezwykle bogate w różnego rodzaju związki chemiczne, w których głównym składnikami jest chlor oraz różne związki soli mineralnych.Według wielu naukowych teorii wody jeziora Retba, w pewien sposób podmyły olbrzymie pokłady lądu i przyjęły część związków.

Zasolenie senegalskiego jeziora sięga 38%, więc wynosi mniej więcej tyle samo, co w Morzu Martwym.

Zgłoś
Pener 2012-08-16, 9:57 9
chętnie bym się napierdolił nad takim kwasowym jeziorem
Zgłoś
rockface123 2012-08-16, 10:06 2
ale masz dziwne zachcianki

ja to bym sobie popływał w takiej słonej wodzie bez grama gówna czy innych ścieków jak w polsce

Ślepota żywi świata szaleństwa
Krusząca się wiara, nie ma wątpliwości
Religia i nauka walczą w nowym rodzaju wojny
Zgłoś
Leexo 2012-08-16, 10:39
A co to jest jakiś koncert życzeń teraz ?
Zgłoś
salmonellas 2012-08-16, 10:49
Bajerek juz wiem gdzie sie kąpią "Troskliwe Misie"

Nie przejmuj się tym, że OBCY nigdy cię nie słuchają;
Bądź czujny, bo ciągle cię obserwują
Zgłoś
entesee 2012-08-16, 11:27 17
tam pewnie żyją te kuce pony
Zgłoś
salmonellas 2012-08-16, 12:17
@up.
No i misie

Nie przejmuj się tym, że OBCY nigdy cię nie słuchają;
Bądź czujny, bo ciągle cię obserwują
Zgłoś
krishna 2012-08-16, 12:19 2
Miałeś na myśli 38 promili, nie procent.
Zgłoś
kózka 2012-08-16, 17:23 4
To przecie ujęcie

Zgłoś
mahalik666 2012-08-16, 17:33
rockface123 napisał/a:

ale masz dziwne zachcianki

ja to bym sobie popływał w takiej słonej wodzie bez grama gówna czy innych ścieków jak w polsce

Oj nie wiem czy bez grama
Zgłoś
krzyhhh 2012-08-16, 18:59 2
aakurat miałem okazję kąpać się w morzu martwym. fajna faza z tym niezatapianiem, tylko że zajebiście słona w połączeniu z oczami powoduje... sami wiecie co. sprawa wygląda podobnie jeśli masz na ciele choćby najmniejsze rany cięte, obtarcia itp. lub też gdy dasz upust gazów z anusa [gdy akurat trzymasz go pod wodą]. piecze jak cholera.
akurat gdy tam byłem, to ciężko było czerpać jakąkolwiek przyjemność z przebywania w tej wodzie, gdyż temperatura powietrza dochodziła do 42 stopni i wydaje mi się, że temp. wody oscylowała wokół podobnej wartości.
ot kąpiel w przesolonej zupie.
Zgłoś
Grzybiak 2012-08-16, 21:06
Jeśli ma być po francusku "różowe jezioro" to powinno się nazywać Lac Rose, a nie Lac Rosce ...
Zgłoś
Witkens 2012-08-16, 21:19
Wchodzisz do takiej wody i w ciągu paru sekund dowiadujesz się o wszystkich zadrapaniach na swoim ciele.

I CHUJ!
Zgłoś
kapi145 2012-08-16, 21:56
z tymi 38% przesadziłeś, może 3,8% miało być ?
Zgłoś
planet hell 2012-08-16, 23:04
Dobra dla tych co mają problemy z zasoleniem.
W nomenklaturze zasolenie podaje się w promilach (‰), ale jeśli ktoś umie rachować procenty chyba nie stanowią problemu ?
No to tak
To jeziorko ma zasolenie 380‰
Morze Martwe - 280‰
średnia oceanu światowego to 35‰
+bonus
Nasz Bałtyk śr. 7‰
Pozdrawaim
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów