Cytat:
Idioto jeżeli nie przynoszą zysku to się je likwiduje bądź prywatyzuje. Nie niszczy. Mam rodzinę w pobliżu Lens we Francji. Widziałem jak tam likwidują kopalnie. Zamykają zakład lecz nie niszczą całej infrastruktury która na wypadek wojny może się cholernie przydać.
A może chodzi tutaj o to, że ta zajebista technologia w Polsce może stanowić zagrożenie i by się wam całe miasta pozapadały pod ziemię jakby te sosnowe bale zgniły w piździeć?
McMenel napisał/a:
Ale ch*j nadal ufajmy debilom z Warszawy...
Sam ich wybierasz, więc o chuj ci chodzi?
McMenel napisał/a:
Śląsk to centrum technologii w kraju.
Raczej największy beneficjent dopłat od unii, na te cele.
McMenel napisał/a:
Śląsk ma najlepsze szkoły techniczne w całym kraju.
Raptem polibuda wrocławska i agh jakoś ciągną i może faktycznie na Polskie warunki są dobre, ale bez przesady. Poza tym to jest fundowane z podatków i jako takie zysków nie generuje.
McMenel napisał/a:
Bytomska firma która produkuje najwydajniejsze na świecie procesory 8051. Są to mikroprocesory do użytku przemysłowego.
HAHAHA. No faktycznie produkowanie jakiegoś prawie 40 letniego rdzenia nazywasz Hi-Tech. Człowieku przecież teraz i tak wszystko przejmują ARM, więc proszę cię. 8051, śmiech, przecież to jest epoka kamienia w technologii mikroprocesorowej.
To już lepsza jest ta firma z Pisza (bodaj mazury), oni stworzyli procesor na rdzeniu ARM, prawdopodobnie mimo iż nie z najwyższej półki to i tak w chuj wydajnieszy niż ten, pożal się boże ośmiobitowiec.
Znaczy, żeby nie było dla mnie to jest dobre, że produkują, ale chwalenie się, że to jest najszybsze osiągnięcie w zasadzie martwej już technologii... A że jeszcze z tego chcesz cały Śląsk wykarmić, jest śmieszne w chuj.
McMenel napisał/a:
Ale ch*j Śląsk to tylko kopalnie.
No a kto daje największe zatrudnienie na Śląsku? Jednocześnie wymagając największych nakładów z budżetu państwa? Jedna firma produkująca jakąś antyczną technologię wiosny nie czyni mój drogi. Dalej nie zmienia to faktu, że ludzie stamtąd uciekają do Warszawy, ale jak chcesz to sobie pałuj do tych dwóch argumentów dalej. Czyli do szkolnictwa finansowanego przez państwo i jeden firmy.