Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Za urodzenie tego dziecka (i pewnie pozostałych) baba powinna garować w pace do końca życia.
Osoby na filmie mają Zespół Crouzona. Jest to choroba genetyczna, dziedziczona autosomalnie dominująco, czyli w skrócie: jako matka masz 50% szans na to, że potomek będzie miał tę chorobę. A jeśli chory był ojciec - to też 50%< z tym że zdrowe dzieci będą nosicielami wadliwego genu. Badania prenatalne pozwalają taką wadę wykryć, ale trzeba je wykonać na własną rękę.
Zresztą np. w polskim chlewisku jest to bezużyteczne, bo i tak nie wolno tego wyskrobać, a za chwilę będzie rejestr ciąż i narobią problemu. Dlaczego piszę o bolandii? Bo i u nas trafiają się takie głupie baby - i jeszcze mają czelność żebrać o zbiórki na swoje chore kaszojady xD Nie wierzycie? To wpiszcie sobie w googlach "Zespół Crouzona siepomaga' albo 'Zespół Crouzona zbiórka'. Nie zwracam za onkologa.
Aha, gdyby ktoś próbował zrzucić coś na tę chorobę. Ona NIE powoduje zaburzeń w rozwoju intelektualnym. Wiadomo, murzynom niewiele to pomoże, ale nie można mówić że nie odpowiadają za swoje czyny!
I niby dlaczego należy takich ludzi wyskrobywać, chuj ci do tego czy matka chce takie dziecko urodzić i wychować.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów