📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:41
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
A ja stanę w obronie autora tematu i Ciebie AleDlaczego nazwę burakiem, dopiero co granatem od pługa oderwanego i ignorantem, bo nie wiesz tego, ale kiedyś, określeniem "ruchanie" nazywano ogólnie poruszanie. Tak więc, buraku, z góry zakładasz i wypominasz coś, NAWET nie wiedząc co dokładnie kolega autor miał na myśli, a on mógł mieć na myśli nie ten ruch, co Tobie do głowy wpadł i żeś papichę na całego Sadola wydarł, jadąc po nim, jak po łysej kobyle.
Natomiast, jeśli masz Ty rację, to zwracam Ci honory. Niech się autor wypowie.
Natomiast, jeśli masz Ty rację, to zwracam Ci honory. Niech się autor wypowie.
@Hose88 nie podniecaj się, bo Ci żyłka w dupie pęknie. Słowa zatracają znaczenie, więc logiczne i pewne jest, że nie chodziło tutaj o archaizm, szczególnie, że reszta składni i wyrazów jest współczesna.
@natking nie podnieca mnie językoznawstwo, wolę kobiety. Nie mierz ludzi swoją miarą, a o moją dupę się nie martw, bo od pilnowania masz swoją michę, kolego. Natomiast, dzisiaj użyłem dokładnie takiego zdania do kolegi: "Ruchnij się do auta po elektrody jeszcze". Wtrącanie archaizmów do Cb, Tb, nw i innych skrótów uskutecznianych przez młodsze pokolenia, ma swoje plusy i już nie chodzi tylko tu o słowo ruchanie. Brzmią zabawnie, urozmaicają zdania, podnoszą humor słuchaczowi, bywają szarmanckie (słowa), którymi można uwodzić kobiety itd. .
A co, na polskim przerabiacie teraz literaturę staropolską i chciałeś się popisać? A stare znaczenia słowa kutas też będziesz tłumaczył jak ktoś cię tak określi czy zamkniesz japę?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów