18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:00
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:47

Cytat:

W Rumunii przeprowadzone są przesiedlenia Romów. Władze tłumaczą, że jest to element polityki rewitalizacji ubogich dzielnic. Niektórzy Romowie zostają pozostawieni samym sobie - nie otrzymują lokali zastępczych, ani zadośćuczynienia finansowego za utracony dom.

Domy zajmowane dotychczas przez Romów są równane z ziemią. Po przesiedleniu warunki życia Romów obniżają się - na zamieszkiwanych przez nich osiedlach na osobę przypadają cztery metry kwadratowe, a na jedną łazienkę - 17 osób - alarmuje Europejskie Centrum Praw Romów (ERRC). Dochód wysiedlonej rodziny zmniejsza się o 30 proc. W nowych domach Romów często nie ma ciepłej wody, ani elektryczności. Osiedla przeznaczone dla Romów znajdują się na przedmieściach.

Romowie stanowią 10 proc. mieszkańców Rumunii (mieszka ich w Rumunii ok. 2 milionów). Trzech na czterech Romów ukrywa swoje pochodzenie, aby nie narazić się na szykany ze strony władz.

Mają ich aż 10%, czyli 2 mln. Co 10 osoba w Rumunii to Rom, tak więc nic dziwnego, że Polacy mylą Rumunów z Romami (Cyganami).

Tutaj obrazek skąd się wzięli:

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
BongMan 2013-11-28, 20:48
Poznałem w Anglii jednego Rumuna. Gość na poziomie, po angielsku gada lepiej niż niektórzy Angole, pracuje normalnie i nie wygląda jak brudas.
Zgłoś
Hrodgar 2013-11-28, 20:52 56
Jacy znowu Romowie?! Kurwa CYGANIE. Nazywajmy gówno po imieniu.
Budynek się zawali bo cyganie przegryźli się przez ściany.
Zgłoś
J................V 2013-11-28, 20:57 1
W Anglii to się zdziwiłem, bo pracowałem z Bogdanem. Przedstawialiśmy się szefowi po angielsku, nie rozmawiając ze sobą wcześniej. On przedstawia się pierwszy, mówi że jest Bogdan. To sobie myślę "no swój". Potem wychodzimy i zagaduję do niego po polsku, a on nie wie o co chodzi. Okazało się, że Bogdan jest Rumunem, a wyglądem przypominał Kubę Błaszczykowskiego.
Zgłoś
Ronoaro 2013-11-28, 22:36 1
Patrzecie jak te brudasy w dyskretny sposób omineły Polskę, już wtedy bali się wpierdolu...
Zgłoś
Raskolnikow 2013-11-29, 0:39 10
@Ronoaro: Polska z tamtych czasów wiele roznila sie od tego co mamy dzis. Po 1350 wlasnie roku rozpoczal sie okres ogromnego wzrostu terytorialnego (o idacych za tym korzysciach mowic nie bede) w zwiazku z czym stawala sie Panstwem bardzo silnym (1386 sojusz z Litwą, 1387 rozszerzenie wplywow na Moldawię - brakowalo wtedy juz tylko 100km do Morza Baltyckiego i Polska bylaby od morza do morza. stalo sie to dopiero w 1466 roku) Zmierzam do tego, ze w owych czasach nie bylo powodu by kogokolwiek dyskryminowac. Kazdy byl mile widziany. Nie bylo wtedy zasilkow wiec nieroby umieraly z glodu albo braly sie do roboty. Z kazdym 'innym' jesli nie byl przyjaznie nastawiony sie walczylo i bylo gites
Zgłoś
panchamityle 2013-11-29, 2:47
Rozlazło się to tałatajstwo po Europie jak jakaś dżuma czy inna cholera
Zgłoś
~LeweOkoSaurona 2013-11-29, 10:09 14
A tutaj obrazek, gdzie powinni trafić:

Zgłoś
PimpMyDick 2013-11-29, 10:14 5
^

Migracja prawdziwa powstała w tym miejscu, nawet widać jednego dobrze zbudowanego osobnika

A tutaj powinni się znaleźć

Zgłoś
soqu1 2013-11-29, 10:21 21
Europejskie Centrum Praw Romów
Zgłoś
run_run 2013-11-29, 10:22
Europejskie Centrum Praw Romów? co to kurwa jest?
Zgłoś
Zarammoth 2013-11-29, 10:26 2
Za czasów taborów to oni byli przynajmniej jakoś ucywilizowaniu, tańce, zabawy, ładne stroje, ludzie się cieszyli, że coś się dzieje ciekawego jak do miasta przyjechali, zagrali jakieś piosenki, powróżyli, ktoś im sypnął grosza czy jedzenie i ruszyli w drogę, a teraz to nic sobą nie prezentują, chcą kasę z socjalu i żyją jak zwierzęta, siedzą w jednym miejscu i kradną/żebrzą.
Zgłoś
Enzo_Gorlomi 2013-11-29, 10:45
run_run napisał/a:

Europejskie Centrum Praw Romów? co to kurwa jest?

Twój azyl
Zgłoś
POW667 2013-11-29, 10:51
Po zdjęciu myślałem, że to wstawka o zamachu na amerykańskie koszary w Bejrucie..
Zgłoś
che.guevara 2013-11-29, 11:13
Pytanie tylko czy to prawda, czy kolejny fake "ku pokrzepieniu serc" dla polskojęzycznych faszystowskich śmieci.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem