📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ta reklama jest po prostu piękna. Szkoda, że w Polsce w tv leci prawie sam bullshit.
Cyryl90
Nie salutuje się do orzełka, tylko do obrzeża jakiegokolwiek wojskowego nakrycia głowy. W przypadku, gdy na nakryciu głowy nie ma orzełka (czapka, hełmofon, hełm z nałożonym materiałem maskującym), honory oddaje się identycznie.
Nie salutuje się do orzełka, tylko do obrzeża jakiegokolwiek wojskowego nakrycia głowy. W przypadku, gdy na nakryciu głowy nie ma orzełka (czapka, hełmofon, hełm z nałożonym materiałem maskującym), honory oddaje się identycznie.
Spartak napisał/a:
aż się zalogowałem, żeby postawić piwo ...
Zrobiłem dokładnie to samo. Chociaż szkoda, że to tylko reklama
kista piwa
Przecież rumunii byli po stronie niemiec w czasie wojny. Nie wiem czym tu się podniecać. Też ronilibyście łzy gdyby na filmiku po prostu byłby hitlerowiec?!
sizar11 napisał/a:
Przecież rumunii byli po stronie niemiec w czasie wojny. Nie wiem czym tu się podniecać. Też ronilibyście łzy gdyby na filmiku po prostu byłby hitlerowiec?!
Nie Rumunii a rząd Rumuński. Rumunia była neutralna przez pierwsze dwa lata. Później dołączyła do państw osi a następnie po udanym zamachu stanu w 44 switchnęli się i dołączyli do Aliantów.
Ale nie o to chodzi tak naprawdę. Chodzi o fakt, że dzisiaj nie zdajemy sobie sprawy z tego jak komfort życia mamy i jaki ogrom czystej, bezdusznej i bestialskiej siły zniszczenia zaznali ci ludzie. Nie oszukujmy się - z jednej i drugiej strony. Kilka jednostek wypowiedziało wojnę całemu światu i na ich rozkaz inni skąpali we krwi ulice niemalże każdego znanego nam miasta zabijając łącznie około 72 miliony ludzi ! Potraficie sobie to wyobrazić jako ludzi - nie liczby ?!
Dziś natomiast młodzi potrafią bez skrupułów opluć weteranów - a oni uwierzcie mi - najbardziej żałują tego, że to ...przeżyli.
Kompozycja reklamy świetnie gra na tym co wielu porusza do refleksji, ale na co dzień się nad tym nie zastanawiamy i gdzieś tam głęboko pod codziennym wyjebizmem kotłuje się ta naprawdę ludzka część naszej świadomości historii i cierpienia jakiego my nigdy w życiu prawdopodobnie nie zaznamy. Respekt i szacunek to jedyne co im zostało - a młodzi im to odbierają.
Nie ma co się wkurwiać czy Niemiec, Rusek, Rumun, Polak, Burger - większość z nich była normalnymi ludźmi i wszyscy przeżyli niewyobrażalną masakrę. Ci którzy byli za to odpowiedzialni i tak schowali się za kasą i uniknęli odpowiedzialności. Jak zwykle to zwykli ludzie cierpieli za nich.
Sam pewnie też nie oddałbym honorów niemieckiemu żołnierzowi - życzyłbym mu raczej strasznych rzeczy, ale oczy tych ludzi nie są takie same jak nasze - to widać. Jestem jednak świadom tego, że oni ginęli tak samo jak nasi w ten sam nieludzki i niegodny człowieka sposób.
Zachodnie cywilizację upadną właśnie przez brak szacunku dla starszych. Na wschodzie tj. Japonia, Chiny bardzo ceni się mądrość i doświadczenie życiowe starszych osób dlatego nie mają tego problemu, który dosięga Polaków coraz mocniej...
Reklama bardzo ciekawa ale co mnie dość mocno irytuje to określenie "orzełek" na godło czy tak jak w tym temacie orła wojskowego. Czy tylko ja tak mam że dla mnie orzeł to orzeł nie zależnie jaki ma rozmiar (tylko bez skojarzeń)?
W Polsce takie dziadki to przeważnie reprezentanci UBekistanu i najchętniej składaliby kwiaty pod pomnikami, których już nie ma.
I tak szczerze pisząc to czy ma to jakieś wielkie znaczenie dla Ciebie?
Żyli w takich czasach i byli tak samo mali dla polskiego rządu jak my jesteśmy dziś. Przeżyli wojnę i zaadaptowali się do czasów w których przyszło im żyć - prawdopodobnie wielkiego wyboru nie mieli. Już daruje sobie dłuższy wywód o tym, że nawet gdyby Twój dziadek był z "UBekistanu" to byś prawdopodobnie o tym nie wiedział - co nie znaczy automatycznie, że był chujowym człowiekiem, tak samo jak to, że jesteś z policji i bijesz pseudokibiców nie znaczy, że jesteś wrogiem Polski. Nie zapominaj również, że historię piszą zwycięzcy i każdy z nich ma trochę inną jej wersję
Żyli w takich czasach i byli tak samo mali dla polskiego rządu jak my jesteśmy dziś. Przeżyli wojnę i zaadaptowali się do czasów w których przyszło im żyć - prawdopodobnie wielkiego wyboru nie mieli. Już daruje sobie dłuższy wywód o tym, że nawet gdyby Twój dziadek był z "UBekistanu" to byś prawdopodobnie o tym nie wiedział - co nie znaczy automatycznie, że był chujowym człowiekiem, tak samo jak to, że jesteś z policji i bijesz pseudokibiców nie znaczy, że jesteś wrogiem Polski. Nie zapominaj również, że historię piszą zwycięzcy i każdy z nich ma trochę inną jej wersję
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów