Nie widzę innego wytłumaczenia.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Typowa feministka w dzień świętego Walentego. Ciekawe czy dzisiaj również ogoli sobie tylko jedną nogę aby mieć wrażenie że śpi z mężczyzną
-Ernest Hemingway
Gdyby to była woda destylowana to owszem, umarłaby z powodu "wycieku*" elektrolitów z organizmu do owej wody. W przypadku piwa nie dojdzie do tego, ponieważ piwo zawiera różne jony i substancje, które zapobiegną temu procesowi (swoją drogą piwo nawadnia lepiej niż napoje izotoniczne. Podkreślam piwo, a nie perła czy harnaś). Do zatrucia wodnego dochodzi po wypiciu około 9-10 litrów wody. Można też zabić się pijąc duże ilości wody po intensywnym wysiłku np. po maratonie. Zachodzi to również na skutek "wycieku*" elektrolitów.
* "wyciek" to jedynie uproszczenie. Zainteresowanych zapraszam do zapoznania się z pojęciem osmozy.
Cytat:
Pomijając, że to PO najwięcej nakłamało
Zapewne założyłeś, że pójdzie mi w pięty bo jestem peowcem. Niestety nawet mi powieka nie drgnęła na tę nędzną prowokację bo PO mi zwisa.
Także jak chcesz mnie wkurwić to musisz się bardziej postarać
Velture napisał/a:
to skąd ty takie pierdoły masz, że się umiera po wypiciu 4 litrów wody?
Od lekarza. Jednak muszę sprostować. Przepraszam pomyliłem się o dwa litry. Człowiek umiera po wypiciu 6 litrów wody.
Fejk jak obietnice wyborcze PIS. Człowiek umiera po wypiciu na raz 4 litrów wody a co dopiero piw.
czlowiek sie porzyga zanim wypije 4 litry wody...
To jest moje przesłanie skierowane do lewicowych dziennikarzy i generalnie do całej inteligencji. Pamiętajcie, że każdy z was zapłaci za swoją nieszczerość i tchórzostwo.(...) Raz się skurwisz —kurwą zostaniesz-George Orwell
Velture napisał/a:
Pomijając, że to PO najwięcej nakłamało
Może i najwięcej PO nakłamało w wyborach, ale przynajmniej tych chujowych kłamstw nie próbowali realizować, dzięki czemu w ciągu ośmiu lat zadłużyli kraj na tyle samo, co PiS w ciągu roku. Poczytaj o zadłużeniu zagranicznym.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów