Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie rozumiem, dlaczego ludzie w takim wieku, mają prawo do jazdy. Serio po 70 roku życia, powinny być obowiazkowe badania kazdego roku
Jesteś sprawny, zdolny do jazdy i zdrowy, jeździj sobie nawet do 100 tki. Masz problemy zdrowotne, Państwo zabiera Ci uprawnienia. Bezpiecznie dla otoczenia i samego zainteresowanego
Ani autobusu, ani pociągu, żadnego rozsądnego transportu publicznego i jak taki dziadek ze wsi ma pojechać na zakupy czy do lekarza. Już nie odpierdalaj takich numerów bo jak by nam zrobili badania jak mieliśmy po 20 lat to co drugi by tylko rowerem mógł jeździć i to tylko po chodniku .
Ani autobusu, ani pociągu, żadnego rozsądnego transportu publicznego i jak taki dziadek ze wsi ma pojechać na zakupy czy do lekarza. Już nie odpierdalaj takich numerów bo jak by nam zrobili badania jak mieliśmy po 20 lat to co drugi by tylko rowerem mógł jeździć i to tylko po chodniku .
Po chodniku na rowerze się nie jeździ.
kierowcy ciężarówek ( Tirów) którzy są po prostu dużo lepszymi kierowcami
Legendarni kierowcy tirów. Pierdolisz XD, wielu z nich nadal reprezentuje mentalność osiedlowego sebiksa z osiedla i nawet magicznym zaklęciem czy danymi z dupy tego faktu nie zmienisz.
Nie rozumiem, dlaczego ludzie w takim wieku, mają prawo do jazdy. Serio po 70 roku życia, powinny być obowiazkowe badania
chyba cię pojebało po 60 już będziesz miał słuch i wzrok chujowy
Legendarni kierowcy tirów. Pierdolisz XD, wielu z nich nadal reprezentuje mentalność osiedlowego sebiksa z osiedla i nawet magicznym zaklęciem czy danymi z dupy tego faktu nie zmienisz.
Nie trzeba danych z dupy. Wystarczy zobaczyć oficjalne policyjne statystyki. Kierowcy Tirów powodują 8% wypadków. A kierowcy osobówek 55%. Widzisz różnicę?
Nie rozumiem, dlaczego ludzie w takim wieku, mają prawo do jazdy. Serio po 70 roku życia, powinny być obowiazkowe badania kazdego roku
Jesteś sprawny, zdolny do jazdy i zdrowy, jeździj sobie nawet do 100 tki. Masz problemy zdrowotne, Państwo zabiera Ci uprawnienia. Bezpiecznie dla otoczenia i samego zainteresowanego
Faktycznie, sytuacja pijanych kierowców pokazuje, jak bardzo potrzebne jest prawo jazdy do prowadzenia auta.
A starym dziadom nie przetłumaczysz, że coś, co dawno temu dostali dożywotnio, właśnie im zabierasz...
Nie trzeba danych z dupy. Wystarczy zobaczyć oficjalne policyjne statystyki. Kierowcy Tirów powodują 8% wypadków. A kierowcy osobówek 55%. Widzisz różnicę?
Podoba mi się jak cytujesz statystyki ale tylko tak powierzchniowo żeby zagiąć prawdę pod swoje opinie. W 2022 roku w polsce zarejestrowanych było 26,5 mln aut osobowych oraz 1,28 mln aut ciężarowych. Oznacza to że auta ciężarowe stanowią około 4,7% pojazdów na drodze. To znaczy że statystycznie powinny odpowiadać za mniej więcej tyle samo wypadów.
Zależy też jakie dane rzekomo cytujesz i jaki jest udział innych aut. Te dane o tym że auta osobowe powodują 55% wypadków sugeruje że tam są jeszcze uwzględniani rowerzyści albo piesi a wtedy Twoje dane nie mają sensu bo wypadki w mieście to trochę inna para kaloszy niż wypadki na drogach po których poruszają się ciężarówki.
Czyli ani Ty ani On nie macie racji i nie udawaj że jest inaczej.
W 2022 roku w Polsce zarejestrowanych było 26,5 mln aut osobowych oraz 1,28 mln aut ciężarowych. Oznacza to że auta ciężarowe stanowią około 4,7% pojazdów na drodze.
Tylko wśród tych 26,5mln jest od huja "martwych dusz", niby w Cepiku są, ale nie jeżdżą.... Ciężarówka jak jest w systemie, to zazwyczaj jeździ....
Podoba mi się jak cytujesz statystyki ale tylko tak powierzchniowo żeby zagiąć prawdę pod swoje opinie. W 2022 roku w polsce zarejestrowanych było 26,5 mln aut osobowych oraz 1,28 mln aut ciężarowych. Oznacza to że auta ciężarowe stanowią około 4,7% pojazdów na drodze. To znaczy że statystycznie powinny odpowiadać za mniej więcej tyle samo wypadów.
Zależy też jakie dane rzekomo cytujesz i jaki jest udział innych aut. Te dane o tym że auta osobowe powodują 55% wypadków sugeruje że tam są jeszcze uwzględniani rowerzyści albo piesi a wtedy Twoje dane nie mają sensu bo wypadki w mieście to trochę inna para kaloszy niż wypadki na drogach po których poruszają się ciężarówki.
Czyli ani Ty ani On nie macie racji i nie udawaj że jest inaczej.
Uhh to może jeszcze raz.
Wystarczy wejść na oficjalne statystyki policyjne.
I ponieważ jechałem z pamięci to rzeczywiście się pomyliłem, bo okazało się ze debile w osobówkach powodują 73% wypadków, przynajmniej w 2023 r.
Co do Tirowców się nie pomyliłem, łącznie auta dostawcze i powyżej 3,5 t mają niecałe 8% odpowiedzialności za wypadki.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów