📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:00
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:47
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Jak mocny silnik i dobry samochód to i z zaśnieżonego rowu wyjedziesz.
Mają rozmach skurwysyny...
qba1983 napisał/a:
a wiesz co to jest mechanizm różnicowy? to holersto niestety nie pomaga w takich sytuacjach... kreci sie tylko jedno kolo(pewnie prawe) widac na filmie że dymek z rury leci wiec pewnie cos pomagal
A Ty wiesz co to jest mechanizm różnicowy? Jak to nic nie daje w takich sytuacjach? Gdyby nic nie dawał to by się w czasie holowania/ zaciągania nie uruchamiało silnika.
Mechanizm różnicowy uruchamia się w czasie, gdy różnica siły przyczepności na napędzanych kołach przekroczy określoną wartość ( poziom tej różnicy zależy od zastosowanego mechanizmu różnicowego- torsen, limited slip, standardowy itd.). Nawet jeśli przyczepność zostanie zerwana to dalej jakiś moment obrotowy jest. W takich przypadkach najlepiej sporo działać sprzęgłem na niskich obrotach silnika, co najprawdopodobniej ten gość robił.
Zajebista ekipa, ale czy nie mogli poczekać tych kilku minut na jakiś przejeżdżający nieopodal czołg?
Chciałbym zobaczyć jak polak w taki sposób pomaga polakowi... Niby uważamy ich za naród dążący do samodestrukcji a zdolni są sobie pomagać
joeblack33 napisał/a:
i weź tu tera postaw każdemu flaszkę za pomoc
W czterogwiazdkowym hotelu Alfa w Moskwie dobra flaszka kosztowała mniej niż polska w sklepie u miecia
Więc się nie wykosztuje ^^
A Polak by się nie pierdolił zbierając 50 osób tylko jakoś sam na patencie wyjechał podkładając wycieraczki pod koła
vasq226 napisał/a:
Chciałbym zobaczyć jak polak w taki sposób pomaga polakowi... Niby uważamy ich za naród dążący do samodestrukcji a zdolni są sobie pomagać
Jeeee tam, wpadłem kiedyś moim ex-bolidem do rowu (ślisko było ) i bez problemu uzyskałem pomoc od innych kierowców, w tym od busa wiozącego pasażerów (jakiś prywatny przewoźnik).
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów