Co tu dużo mówić, panowie ładnie napier**lają.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:49
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
gwauro, To nie halabarda tylko Berdysz, halabarda właśnie przez swoją długość jest bezużyteczna, w tak bliskim kontakcie.
Zawsze sądziłem, że urodziłem się nie w tej epoce co trzeba... Macham toporem codziennie i chciałbym w takim napierdzielaniu uczestniczyć, ale nie ma funduszy na taki zajebisty i profesjonalny sprzęt... Krata browarów. Bardzo dobrze zmontowane, slowy, podkład... Kurwa więcej węgla do tego kotła!!!!
PS. nuta jakby ktoś szukał Carrion - Absinth
PS. nuta jakby ktoś szukał Carrion - Absinth
Nie zgodzę się, że to berdysz, bo berdysz ma wielkie ostrzeHalabarda to też nie jest, więc nie wiem ale nieważne. Widziałem tu chyba jednego z japońską naginatą nawet. Są zbroje i broń biała, więc jest zabawanajbardziej mi sie podoba ten z tym dwumetrowym toporem (chuj wie jak sie to nazywa) jak napierdala z drugiego rzędu w banie
Ani berdysz, ani halabarda.
Kiedyś widziałem taki topór, a nazywali go ''duńskim''.
Cechy charakterystyczne z tego co właśnie pamiętam to długi trzonek i wysunięte ostrze do przodu(końcówka tylko lekko zakrzywiona szpiczasta).
Miało za zadanie służyć jako włócznia(do dźgania ,jak posiadacz nie miał możliwości zamachnięcia się)
Z tego co pamiętam, fajną replikę tego toporu wykonała firma cold steel, na youtube można go zobaczyć w akcji
Ale żeby nie było zachęcam też do polskich kowali, też niezłe żelastwo tworzą( mam półtoraka, nie do zajebania)
Kiedyś widziałem taki topór, a nazywali go ''duńskim''.
Cechy charakterystyczne z tego co właśnie pamiętam to długi trzonek i wysunięte ostrze do przodu(końcówka tylko lekko zakrzywiona szpiczasta).
Miało za zadanie służyć jako włócznia(do dźgania ,jak posiadacz nie miał możliwości zamachnięcia się)
Z tego co pamiętam, fajną replikę tego toporu wykonała firma cold steel, na youtube można go zobaczyć w akcji
Ale żeby nie było zachęcam też do polskich kowali, też niezłe żelastwo tworzą( mam półtoraka, nie do zajebania)
I komu to przeszkadza, leją sie na własnych ustalonych zasadach, postronne osoby na tym nie cierpią, dlaczego dorosły w pełni świadomy mężczyzna ma być karany za własny wybór ? Walka jest w naszej krwi, to nasz instynkt. Ci którzy twierdzą że samiec nie może być agresywny są zboczeni.
Przydało by się trochę więcej informacji sam filmik to moja babcia może wrzucić. Nie przesadzajcie z tymi uszkodzeniami i kontuzjami. Wizyty w szpitalu to wyjątki, jesteś wyłączony z walki jak padniesz albo jesteś oszołomiony to najpoważniejsze uszkodzenia, poza tym nie znam zasad. Już od kilkunastu lat jestem pod wrażeniem takich walk i chciałbym to robić, a wciąż siedzę przed kompem i dorabiam jakiegoś prezesika.
Traditional Polish Wpierdol
@PartizantPń
Jak taki ustawkowy debil zrezygnuje potem z leczenia albo za nie zapłaci to nie ma problemu. Niech się napierdala ale leczy potem za swoje. Wiem, że można powiedzieć że płaci podatki i się ubezpieczył, ale jego głupota nie powinna wchodzić w skład ubezpieczenia. Koszt pobytu w szpitalu za jeden dzień to ok 500zł, a ktoś może nie dostać łóżka bo taki palant z drugim palantem się pobili.
Jak taki ustawkowy debil zrezygnuje potem z leczenia albo za nie zapłaci to nie ma problemu. Niech się napierdala ale leczy potem za swoje. Wiem, że można powiedzieć że płaci podatki i się ubezpieczył, ale jego głupota nie powinna wchodzić w skład ubezpieczenia. Koszt pobytu w szpitalu za jeden dzień to ok 500zł, a ktoś może nie dostać łóżka bo taki palant z drugim palantem się pobili.
Broń o której mowa to berdysz. Obrażenia jakie zdarzają się najczęściej to skręcenia i utrata zębów. Dentystyczne urazy są spowodowane domykaniem się szczęki w chwili dostania drzewcówką w głowę. Widowiskowe są tylko pierwsze sekundy starcia potem to już tylko miśkowanie i wbieganie komuś w plecy.
Zajebista robota naszych. A swoją drogą, rycerska reprezentacja izraela i burgerów? D:
@PartizantPń
Osobiscie nie mam nic przeciwko zeby sie chlopaki ponapierdalali, bo im cisnienie zejdzie wyzyja sie a nie beda burdy po oskach robic....tylko jak Szkaru mowil....czemu inni maja placic jak im sie krzywda stanie?
Czemu nie mozna by tego zorganizowac, ubezpieczyc postawic kamery i zarobic na tym? Ludzie by obstawiali....czesc kasy dac na jakis szczytny cel i sie kreci....kazdy zadowolony.
Ci co ida na ustawki, bo moga sie napierdalac(z jakimis zasadami na milosc bogow bo czarni kurwa nie jestesmy) i mogliby zablysnac w tv(jesli chca) i pomoc komus kto by dostal kase z zakladow.
Ci co sie nienapierdalaja bo bylo by to daleko od nich i mogli by komus kibicowac.
Tv bo bylby show
daj im uczucie spelnienia, daj im sile i wladze, daj im przyjaciol, daj im silnych w uczuc i wrazen, daj im katharsis...
Osobiscie nie mam nic przeciwko zeby sie chlopaki ponapierdalali, bo im cisnienie zejdzie wyzyja sie a nie beda burdy po oskach robic....tylko jak Szkaru mowil....czemu inni maja placic jak im sie krzywda stanie?
Czemu nie mozna by tego zorganizowac, ubezpieczyc postawic kamery i zarobic na tym? Ludzie by obstawiali....czesc kasy dac na jakis szczytny cel i sie kreci....kazdy zadowolony.
Ci co ida na ustawki, bo moga sie napierdalac(z jakimis zasadami na milosc bogow bo czarni kurwa nie jestesmy) i mogliby zablysnac w tv(jesli chca) i pomoc komus kto by dostal kase z zakladow.
Ci co sie nienapierdalaja bo bylo by to daleko od nich i mogli by komus kibicowac.
Tv bo bylby show
Daj im czego chca, daj im opowiesci, daj im mozliwosc do byia calkowicie inna osoba, daj im rozwiazywac problemy,daj im uczucie spelnienia, daj im sile i wladze, daj im przyjaciol, daj im silnych w uczuc i wrazen, daj im katharsis...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów