@Anarchangel
W Pulp Fiction ten gość co siedzial w samochodzie to chyba nie był jakiś informator tylko skurwiel co nie chciał im powiedzieć że w pokoju obok jest gość z ręcznym działkiem. Ale mogę się mylić.
No właśnie on był ich informatorem, za co miał przeżyć... nawet pomimo tego, że był tak przerażony w trakcie akcji, że faktycznie nie doinformował ich o jeszcze jednym kolesiu obok w pokoju...
Kampania z Vinnie Jonesem odbiła się czkawką specom z British Heart Foundation. Reklama społeczna została zdjęta, a sama organizacja ukarana grzywną w wysokości 2 milionów funtów. Powód? Obrażanie mniejszości seksualnych. Konkretnie słowa: "...and no kissing. You only kiss your misses on the lips" uraziły uczucia gejów, sugerując jakoby mężczyzna mógł całować w usta wyłącznie swoją kobietę. W podsumowaniu wyroku sędzia dodał: "nie można dawać przyzwolenia na to, by w społeczeństwie ceniącym sobie wartości tolerancji i multikulturowości, nawet słuszna i pożyteczna kampania społeczna bazowała na stereotypach zaczerpniętych z czasów, gdy człowieka oceniano przez pryzmat jego preferencji seksualnych. Głęboko wierzę w to, że ten precedens wyczuli ludzi odpowiedzialnych za treści kierowane do publicznego odbiorcy na uczucia wszystkich obywateli Zjednoczonego Królestwa i w przyszłości pozwoli na emisję materiałów pozbawionych treści mogących zostać odebranymi jako próba szkalowania któregokolwiek z odbiorców". Rzecznik BHF wyraził ubolewanie z powodu dwuznaczności sformułowania zawartego w filmie i gorąco zapewnił, że nie było intencją funadcji obrażanie kogokolwiek. Jednocześnie stwierdził, że jest głęboko zaszokowany wysokością kary pieniężnej i ze smutkiem przyznał, że zasądzona suma znacznie przekracza rezerwy fundacji przeznaczone na obsługę prawną i fundacja zostanie zmuszona do redukcji swoih programów edukacji zdrowotnej w niemal połowie zaplanowanych na przyszły rok przypadków.
To świadczy jak bardzo popierdoleni są w UK. I do czego dążymy jako rozwijające się społeczeństwo (palikoty i inne żydy wmawiają nam takich popierdoleńców za wzór). Ciekawi mnie czy miała by kiedykolwiek sytuacja odwrotna, tzn. czy obywatel urażony pedalską reklamą Kinder delice spowodowałby 2 debiliony grzywny nie?
Pedały z UK!
Nie spinaj się tak, żadnego oskarżenia ani procesu nie było. Wymyśliłem ten żart pod wpływem natchnienia w butelce o pojemności 0,75 l. Kampania z Vinnie Jonesem jak najbardziej działa, o czym można się przekonać wchodząc na stronę BHF.
Peace.