Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
2) Po co koleś odlicza przed strzałem? Żeby ustalić kiedy cel ma machnąć łbem?
3) Nie sądzę żeby taka pukawka miała dostateczną celność na taki numer. Chociaż u ruskich to nie problem...
2 - Po to, żeby było wiadomo kiedy się wygiąć do tyłu. A że ruch jest nienaturalny to inna sprawa.
3 - Z takiej odległości to i z procy trafisz.
Jakby pocisk miał taką energię przy uderzeniu, to nie strzelałby jedną ręką a odrzut był by sporo większy.
nikt nie zauważył, że najpierw hełm cofa się do tyłu, a dopiero potem koleś rusza głową?
Może trzeci kacap pociągnął za sznurek na koniec odliczania pierwszego
Kula nie jest w stanie przechylić głowy tego kolesia. III zasada dynamiki Newtona mówi: jaki odrzut z taką później siłą przesunięty będzie przedmiot. Po drugie nawet cele na strzelnicy mają swoje czujniki i siłowniki które kładą cel po trafieniu, albo przynajmniej są tak wyważone żeby łatwo się kładły. Mówił żołnierz zawodowy.
Żołnierzu zawodowy, III zasada mówi że każdej akcji towarzyszy reakcja. Nic się tam nie przesuwa . Jeżeli odrzut byłby taki sam jak energia dzisiejszych pocisków to 90% dzisiejszych broni by urywało ręce. Pozwól że sprostuję: współczesne bronie mają tą siłę o przeciwnym zwrocie odpowiednio rozkładaną aby cała energia wystrzału nie szła w bark. Ogólnie trzeba zaznaczyć że takie rzeczy jak odlatywanie kolesia po kulce z obrzyna czy coś nie istnieją, ale wydaje mi się że kończyna czy głowa może jak najbardziej się odchylić po dostaniu, aczkolwiek tego raczej nie sprawdzimy bez testu. Ktoś się pisze na króliczka doświadczalnego ?
Żołnierzu zawodowy, III zasada mówi że każdej akcji towarzyszy reakcja. Nic się tam nie przesuwa .
Wróć na zajęcia z fizyki.
Jeżeli odrzut byłby taki sam jak energia dzisiejszych pocisków to 90% dzisiejszych broni by urywało ręce. Pozwól że sprostuję: współczesne bronie mają tą siłę o przeciwnym zwrocie odpowiednio rozkładaną aby cała energia wystrzału nie szła w bark.
Tu masz rację wyraziłem się zbyt prosto. Energia która przekazywana jest na broń jest dużo mniejsza od energii pocisku. Jedak cała sztuczka polega na tym, że siła nacisku pocisku skumulowana jest na bardzo małej powierzchni. A to generalnie nie wystarcza na pokonanie siły mięśni karku + bezwładności głowy ze stalowym kesonem/hełmem. To była tylko kula pistoletu.
Z doświadczenia wiem, że jak na strzelnicy popsują się figury, to niestety nie położą się po trafieniu.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów