Zastanawialiście się kiedyś jak wygląda rzeczywistość w okularach stworzonych przez google? Jeśli nie to zapraszam do oglądania najnowszego filmu który prezentuje możliwości Google Glass
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
5 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
Szkoda, że nie pokazali tej fury pop-upów, która bedzie ci wypierdalać przez oczy przy każdej możliwej okazji.
Czy to się nie powinno nazywać google glasses?
chujowe. mam dość tego wszędzie wciskającego się facebooka, ustalania mojej lokalizacji na stronach www i tak dalej. Kurde, przecież wiecie jak głęboko trzeba grzebać żeby powyłączać te ustawienia, albo nie zgadzać się na śledzenie :/
Moim zdaniem wszystko w przyrodzie ma przebieg sinusoidalny - za jakiś czas ludziom przeje się facebook i się od niego odwrócą. Przynajmniej mam taką nadzieję.
chujowe. mam dość tego wszędzie wciskającego się facebooka, ustalania mojej lokalizacji na stronach www i tak dalej. Kurde, przecież wiecie jak głęboko trzeba grzebać żeby powyłączać te ustawienia, albo nie zgadzać się na śledzenie :/
Moim zdaniem wszystko w przyrodzie ma przebieg sinusoidalny - za jakiś czas ludziom przeje się facebook i się od niego odwrócą. Przynajmniej mam taką nadzieję.
Facebook tak szybko nie przeminie: dziś praktycznie każda treść pojawiająca się w necie ma jakieś połączenie z fejsem, żadna stronka czy blog nie ma prawa zdobyć popularności bez podłączenia do fejsa, możliwości polubienia, podzielenia się ze znajomymi. Z drugiej strony ludzie lubią mieć wszystko w jednym miejscu: tablica na fejsie działa trochę jak rss ze stron, które nas interesują.
A teraz wyobraźcie sobie, że te okulary stają się popularne i jakieś służby w USA postanawiają odnaleźć "terrorystę". Uzyskują zgodę na dostęp do kamerek w tych okularach i mogą praktycznie na żywo oglądać to, co widzą nasze oczy... Swoją drogą spodziewałem się, że te okulary będą działały bardziej na zasadzie rozszerzonej rzeczywistości, np. idę ulicą i widzę nałożone wirtualne oznaczenia sklepów, lokali, nazwiska nad głowami ludzi, status itp. - jednak jest problem: wzrok musiałby się skupić na przezroczystym ekranie umieszczonym centymetr od oka.
A teraz wyobraźcie sobie, że te okulary stają się popularne i jakieś służby w USA postanawiają odnaleźć "terrorystę". Uzyskują zgodę na dostęp do kamerek w tych okularach i mogą praktycznie na żywo oglądać to, co widzą nasze oczy... Swoją drogą spodziewałem się, że te okulary będą działały bardziej na zasadzie rozszerzonej rzeczywistości, np. idę ulicą i widzę nałożone wirtualne oznaczenia sklepów, lokali, nazwiska nad głowami ludzi, status itp. - jednak jest problem: wzrok musiałby się skupić na przezroczystym ekranie umieszczonym centymetr od oka.
Ludzie jarają się takimi bzdetami, że straszno patrzeć.
Po chuj wsczepiać czipy jak można mieć totalną kontrolę nad całą ludzkością i jeszcze na tym zarobić? Niech goje płacą i placzą. Jak już społeczenstwo będzie totalnie zdemoralizowane to wtedy z ich aprobata i przyklaskiem, powszczepia się tępemu bydłu cały ten syf - bo za to nas uważają greenspoony, rotschildy, peresy itp itd.
nie ma to jak okulary z abonamentem na neta. i juz widze te sytuacje:
OK, glass, go to restaurant!
Sorry, connection timed out...
OK, glass, go to restaurant!
Sorry, connection timed out...
A później płacz, że rząd ingeruje w każdy aspekt życia ...
jakbym miał sztab marketingowców za sobą to bym ludzi przekonał do tego że smarowanie twarzy psią kupą jest fajne i potrzebne w naszym życiu. Już widzę te zombiaki tępo patrzące w przestrzeń w drodze do pracy.
Polecam obejrzeć 3 odcinek serialu Black Mirror, mocno kojarzy mi się z tym co proponują te okulary.
A serial wogóle miażdży.
A to trailer specjalnie dla was leniuchy, żebyście wiedzieli o czym mówię:
A serial wogóle miażdży.
A to trailer specjalnie dla was leniuchy, żebyście wiedzieli o czym mówię:
Wszyscy up
Pierdolicie jak potłuczeni jakie to jest złe, fe i nie funkcjonalne a żeby przymierzyć to byście się pozabijali a do kupna to pierwsi w kolejce...
Pierdolicie jak potłuczeni jakie to jest złe, fe i nie funkcjonalne a żeby przymierzyć to byście się pozabijali a do kupna to pierwsi w kolejce...
widziałem pure evil pomysł na jakimś portalu.. jeśli zobaczycie że ktoś ma takowe okulary podbiegacie do niego i ofc po ang. " okulary otwórzcie 30 pierwszych wyników obrazków dla anal gays "
potem połączą to z internetem i razem z fejsbukiem, będą kontrolować Cię 24/h Ludzie kurwa technologia jest dobra, ale jak idzie w dobrym kierunku. Czemu większość wybiera "bajery" nikomu nie potrzebne? -.- Mam dość tego świata. Zacofanie jak w średniowieczu mimo najnowszych technologii.
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów