Przyspieszenie dośrodkowe, to przyspieszenie, którego doznaje ciało na skutek działania siły lub jej składowej prostopadłej do wektora prędkości ciała. Kierunek i zwrot tego przyspieszenia jest zgodny z kierunkiem i zwrotem tej siły.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Chyba coś Ci się popierdzieliło. Ten materiał nichuja mnie niczego nie nauczył i mnie nie bawi
Dorik napisał/a:
Chyba coś Ci się popierdzieliło. Ten materiał nichuja mnie niczego nie nauczył i mnie nie bawi
Kiblopizdeczka czy ki chuj ha?
Osobę w czerwonym nieźle poniosło, a wystarczyło do pasów dolecieć i też byłoby ok.
Dorik napisał/a:
Zapomniałem dopisać dla takich jak ty, że przed oglądaniem, należy wyciągnąć kija z dupy...
Materiał jak najbardziej edukacyjny... Zdecydowanie lepiej zapamiętać czym jest ruch dośrodkowy na podstawie soczystego pierdolnięcia i jakże efektownego salta, niż jakiejś kurwa nudnej regułki, która i tak ci się do niczego nie przyda, jeśli to nie twój kierunek życiowy, ale sama wiedza na temat czym dane i kolejne zjawisko jest, pasuje wiedzieć.
To odróżnia Nas od murzynów - wiedza i umiejętność logicznego myślenia...
@MaszAyahuaskę
Kija z dupy, zgodnie z poradą dla @Dorik, wyjąłem kilka minut temu, ale dalej coś tu nie gra. O przyspieszeniu dośrodkowym możemy mówić w przypadku ruchu po okręgu, a nie zmianie kierunku ruchu. Pierwsza lepsza "nudna regułka" wyjaśnia o co chodzi.
Pozdrawiam, pa.
Kija z dupy, zgodnie z poradą dla @Dorik, wyjąłem kilka minut temu, ale dalej coś tu nie gra. O przyspieszeniu dośrodkowym możemy mówić w przypadku ruchu po okręgu, a nie zmianie kierunku ruchu. Pierwsza lepsza "nudna regułka" wyjaśnia o co chodzi.
Pozdrawiam, pa.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów