Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Odnośnie cen i refundacji z postu Piti123.. powiedz chłopie co proponujesz w zamian?
poloczek
i właśnie takie pasożyty, jak ten ciągną przez całe życie renty, refundacje, dopłaty i chuj wie co jeszcze. Do roboty, albo zdychać, a nie żerować na państwowych funduszach. Kancelaria pani premier wszystkim poloczkom mówi stanowcze "wypierdalać" choć trzeba przyznać, że wyjątkowo dyplomatycznie.
dokładnie tak jak wtedy gdy przechodziłem z umowy zlecenie na umowę i pracę i dopytywałem o szczegóły. Udzielono mi odpowiedzi na wszystko oprócz pytania o podwyżkę
swoją drogą, wiecie, ze wszystkie leki refundowane mają zawyżone ceny właśnie przez to, że są refundowane bo skoro państwo i tak będzie za nie płacić, a i tak będzie na nie popyt to można na tym zarobić stwierdzili prezesi firm farmaceutycznych
Bo Korwin tak powiedział ??
Przecież lek najpierw wchodzi na rynek z dana ceną, a potem jest refundowany. Podpisywana jest umowa z NFZ i co?? Od tak mogą sobie w trakcie umowy z cenami robić co chcą??
dokładnie tak jak wtedy gdy przechodziłem z umowy zlecenie na umowę i pracę i dopytywałem o szczegóły. Udzielono mi odpowiedzi na wszystko oprócz pytania o podwyżkę
swoją drogą, wiecie, ze wszystkie leki refundowane mają zawyżone ceny właśnie przez to, że są refundowane bo skoro państwo i tak będzie za nie płacić, a i tak będzie na nie popyt to można na tym zarobić stwierdzili prezesi firm farmaceutycznych
twój stary tak robił?
Serio stary? Skoro wiedza, ze beda podpisywac umowe z NFZ daja wyzsza cene.
@Piti1234555
To i tak spoko. Gdy ja mialem przejsc na normalna mowe, ze zlecenia to pomimo, ze mialem doswiadczenie, konczylem szkole w tym kierunku i kursy to zaproponowali mi najnizsze stanowisko jakie bylo mozliwe. Podziekowalem im i wybralem innego pracodawce w innym kraju.
Przecież lek najpierw wchodzi na rynek z dana ceną, a potem jest refundowany. Podpisywana jest umowa z NFZ i co?? Od tak mogą sobie w trakcie umowy z cenami robić co chcą??
Pracowałem w branży farmaceutycznej więc w dużym skrócie wygląda to tak: jak lek ma wejść na listę refundowaną to kosztuje np. 200 zł, z czego pacjent płaci w aptece 100 zł (przy refundacji 50%). Jak lek się nie dostanie to cena zostaje obniżona do 100 zł i staramy się następnym razem znowu z kwotą 200 zł I tak bez przerwy. W tzw. międzyczasie przedstawiciele biegają po lekarzach i aptekach w celu wiadomym - choć jest to zabronione i surowo karane. Ba, za każde pudełeczko/plakat wystawione w aptece (nawet na dolnej półce w miejscu gdzie nie ma kasy) firmy płacą grube tysiące. To nie są preparaty polecane, to są preparaty za które sieć aptek oraz sprzedający je farmaceuta dostają pieniądze.
Jedna rada: zawsze w aptece pytajcie o tańszy zamiennik. Mają prawny obowiązek sprzedać najtańszy dostępny lek o tym samym składzie... i tutaj raczej boją się kombinować ze względu na możliwość kontroli. Takie pytanie zadaje 1 osoba na 100, więc jednocześnie niewiele stracą. Tak samo prosimy nie np. o "APAP, bo boli mnie głowa", ale o "najtańszy lek na ból głowy". W aptekach sieciowych (niestety tylko w nich) zawsze na stanie są też niesamowicie tanie produkty Promocje nowych marek, koniec serii, likwidacja firmy/produktu lub też nawet gratis dorzucony do innego zamówienia. Jeśli zapłaciliście więc kiedykolwiek za lek/suplement przeciwbólowy/na przeziębienie itd. więcej niż 5 zł to przepłaciliście.
specjalista z branży się kurwa znalazł, "wiek: 24 lata"
@Banjo za te insynuacje i pierdolenie takich jebanych kłamstw powinieneś dostać porządny wpierdol i chętnie bym ci go spuścił
specjalista z branży się kurwa znalazł, "wiek: 24 lata"
Rozwiń proszę, bo jak dla mnie ma to sens.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów